Bilfører stoppet i Ryfast – for å sove

Den 28 år gamle, utenlandske bilføreren ble trøtt på sin vei gjennom Ryfylketunnelen tirsdag ettermiddag. I en havarilomme stoppet han bilen for å sove.

Bilføreren var nesten framme på Solbakk ved Tau, da han ble så trøtt at han bestemte seg for å stoppe for en «powernap» i en havarilomme.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– Mannen forklarte at han ble trøtt og ville ta en «powernap», forteller operasjonsleder Toralv Skårland i Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet.

Det var avisen Strandbuen som omtalte saken først.

Ikke lovlig

Enten det handler om soving eller noe annet, er det ikke tillatt å stoppe i de undersjøiske tunnelene, med mindre det handler om nødssituasjoner.

Det var på vei østover i Ryfylketunnelen, mellom Hundvåg og Tau, at bilføreren valgte å stoppe bilen, ikke langt fra tunnelens utløp på Solbakk.

– Vi fikk alarm om en bil med stans i tunnelen klokken 16.25 tirsdag, opplyser trafikkoperatør Kjetil Larsen ved Vegtrafikksentralen vest til Aftenbladet.

Les også

Se video fra Hundvågtunnelen: Her står bilen i fyr og flamme

Les også

Ryfast: Trafikantene har spart 180 millioner kroner i bompenger

Politiet måtte rykke ut

Når en bil stopper i tunnelen, kommer bilder av stansen umiddelbart opp på videoskjermene i Vegtrafikksentralen, slik at operatørene kan vurdere om trafikken i tunnelen må stoppes fullstendig, om ett felt må stenges, eller om trafikken kan fortsette.

I dette tilfellet fikk trafikken gå som normalt, samtidig som politiet ble varslet og rykket ut.

Politiet ble varslet klokken 16.38 og var framme på stedet med en patrulje klokken 17.06.

Ikke promille

– Det viste seg at det var en utenlandsk bilfører, som var alene i bilen. Patruljen på stedet forklarte ham at dette ikke var lovlig, sier operasjonsleder Skårland i politiet.

I tillegg måtte mannen blåse i alkometeret. Promilletesten ga ikke utslag. Deretter fulgte politiet ham ut av tunnelen og han fikk kjøre videre – uten noen bot eller annen form for reaksjoner.

Klokken 17.16 var politiet ferdig på stedet. Dermed var det gått rundt 50 minutter fra alarmen gikk hos Vegtrafikksentralen og til politiet hadde avklart situasjonen.

– Det er riktig å stoppe bilen når du er trøtt, men ikke i en havarilomme i en tunnel. Dette påvirker trafikkavviklingen og skaper situasjoner vi må rykke ut på, sier Toralv Skårland til Aftenbladet.

Publisert: