Erland usikker på trenerfremtiden

<p> Marinko Kurtovic kan bli ny trener for Stavanger Håndball neste sesong. Rune Erland reagerer på at klubben ikke har informert ham om et mulig trenerskifte. </p>

 • Camilla Klovning
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

HÅNDBALL: Aftenbladet skrev i går at Stavanger Håndballs gamle suksesstrener Marinko Kurtovic har vært i telefonisk kontakt med ledere i klubben. Etter det Aftenbladet erfarer er det Kurtovic selv som har meldt sin interesse overfor ledelsen i Stavanger Håndball.

Kroaten, som har vært trener for eliteserielaget Vestli i år, ønsker seg trolig bort fra Oslo-klubben. Nåværende Stavanger-trener Rune Erland reagerer på at klubben ikke har informert ham om samtalene med Kurtovic.

— Hva skal jeg si? Ledelsen må få lov til å gjøre hva de vil, men jeg hadde selvsagt satt pris på å få vite det før det sto i avisen. Dette er helt nytt for meg, sier Erland. Han bekrefter at han har kontrakt med Stavanger Håndball for neste sesong, men sier at han ikke vil stille seg i veien for et eventuelt trenerbytte.

Erland kan fortsette

 • For meg ligger det ingen prestisje i dette, og jeg har ikke dårlig samvittighet for den jobben jeg har gjort ut ifra forutsetningene. Det overrasker meg at klubben vurderer Kurtovic. Da må de i så fall ha fått nye midler som jeg ikke har hørt om, sier Stavanger-treneren. Han vil vurdere sesongen og sine egne prestasjoner når kvalifiseringen er ferdigspilt.

— Jeg må evaluere sesongen, og finne ut hva jeg skal gjøre videre. Håndballen tar mye tid når man i tillegg har full jobb og familie. Jeg må vurdere hvor mye jeg får igjen for jobben, og om jeg orker å fortsette som de siste to årene, sier Erland, som fremdeles tror det er mulig at han fortsetter som Stavanger Håndball-trener.

Turbulent sesong

 • Det har vært en spesiell, vanskelig og turbulent sesong på mange måter. Jeg har gjort mine feil, men klubben må stikke fingeren i jorda når det gjelder midler og spillermateriale. Vi er blitt bedre siden i fjor på mange områder. Jeg har kontrakt for neste sesong, men er ingen paragrafrytter, sier Erland.
 • Klubben må finne ut hva de egentlig vil. Det er synd å si det, men det er ikke sikkert at det er grunnlag for å drive elitehåndball i Stavanger lenger, legger han til.

Kurtovic vil tilbake

Sportslig leder i Stavanger Håndball, Roy Schjølberg, bekrefter at klubben har vært i kontakt med Marinko Kurtovic.

 • Det stemmer at vi har snakket sammen, men jeg står fremdeles på at Rune Erland har kontrakt med oss neste sesong, og det er det vi forholder oss til for øyeblikket, sier Schjølberg. Han forteller at Kurtovic vil tilbake til Stavanger.
 • Marinko har spurt hvordan vi ligger an, og fortalt at både han og kona trivdes veldig godt i Stavanger. Han vil gjerne trene Stavanger Håndball en gang i framtiden, sier Schjølberg, som er innforstått med at Kurtovic ville blitt en mye dyrere trener enn det Rune Erland er.
 • Det er ikke til å legge skjul på at vi ikke har den beste økonomien, men Marinko har også godt en god del ned i lønn siden han kom til Norge, og han tjener langt mindre i Vestli enn han gjorde i Stavanger, sier hans.

Spillerne støtter Erland

Kaptein Morten Skogen forteller at kontakten med Marinko Kurtovic kommer overraskende på spillergruppen også. Han benekter at spillerne har mistet tilliten til Erland.

 • Vi hadde et oppklaringsmøte med Rune for en stund tilbake for å finne ut hvordan vi kunne få det beste ut av sesongavslutningen. Vi fortalte hva vi savnet, og det har blitt rettet på. Derfor er det overraskende at dette kommer nå, sier Skogen.
 • Det har ikke vært noen spesiell misnøye med treneren. Dersom det er noe, tar vi det internt. For min del ser jeg ingen vits i å bytte ut Rune. Stavanger Håndball har skiftet trener hvert eneste år, og det tjener verken spillerne, klubben eller de som bidrar til klubben. Rune gjør mye bra og brenner for håndballen. Det som teller mest for oss nå er å berge plassen i eliteserien, sier strekspilleren.
Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. De trodde munnbind beskyttet. Så gikk de syke på jobb i sykehjemmet.

 2. Denne gaven tar helt av: – Dette er all time high. Vi har aldri sett slike tall

 3. Risa har dratt inn milliardbeløp på vindkraft - nå vil de helst ikke snakke om det

 4. Denne lunsjretten får du bare tak i på Jæren: - Vi får ukentlig henvendelser fra utflyttede jærbuer

 5. Da Tomas (14) landet i denne hoppe­gropen, ble han lam fra halsen og ned

 6. Naboklager førte ikke frem. Omstridt Hundvåg-hus godkjent