Det selges flere boliger i Stavanger

Boligstatistikken for november viser en stadig bedring i boligmarkedet i Rogaland, og da spesielt i Stavanger og Sandnes.

Boligmarkedet i Stavanger er på bedringens vei.
  • Torkel Anstensrud Schibevaag
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Mandag la Eiendom Norge frem boligstatistikken fra november, den viser at det ble solgt 6.949 bruktboliger sist måned på landsbasis. Det er en økning på 1,1 prosent sammenlignet med november 2015.

– Vi har siden i sommer merket et trendskifte i boligmarkedet i Stavanger. Tidligere var de på vei ned, men nå flater det ut. Det viser flere indikatorer: Tilbudssiden er vesentlig styrket med flere boliger for salg enn i fjor, salgstiden går sterkt ned og boligsalget øker, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Dreyer til Aftenbladet.

LES OGSÅ: Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster 3 millioner

I løpet av november ble det solgt 199 boliger i Stavanger. Det er 12,4 prosent flere enn på samme tid i fjor.

– Boligprisene i Stavanger og Sandnes faller med 0,5 prosent i november, og det er svært normalt for denne måneden. Nå har de to byene lik utvikling i boligprisene som Kristiansand, Bergen, Ålesund og Trondheim. De skiller seg ikke like mye negativt ut som tidligere, konstaterer han.

I forrige måned var det 46,6 prosent færre boliger til salgs i Stavanger, og nå har det blitt enda færre boliger til salgs. Nå er det 49,2 prosent færre boliger for salg enn for ett år siden. Totalt var det 469 boliger til salg ved utgangen av november.

Svakest vekst i landet

Den sterkeste 12 måneders veksten av byene hadde Oslo og Drammen med en oppgang henholdsvis på 22,0 og 15,7 prosent. Svakest 12 måneders vekst hadde Stavanger og Sandnes med en nedgang på henholdsvis 3,8 og 2,7 prosent.

– Tolv måneders-veksten er vesentlig høyere enn for noen måneder tilbake i tid. Det er en betydelig bedring i prisutviklingen, sier Dreyer.

LES OGSÅ: - Proppen har løsnet i Sandnes

- De regionale forskjellene har vært gjennomgående store i 2016. Etter sommeren har det vært et stadig bedre boligmarked i Rogaland, og da spesielt i Stavanger og Sandnes. Den positive trenden fortsatte i november, og det er grunn til å være moderat optimist når det gjelder prisutviklingen i disse byene i 2017, legger han til.

Christian Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge

LES OGSÅ: Sandnes hadde størst prisnedgang i Norge

Over 3 mill. i snitt

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 64 dager. I Sandnes tok det i snitt 84 dager å selge en bolig. Det er vesentlig tregere enn resten av landet, som hadde 36 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster nå kroner 3.045.000 kroner, og 2.930.000 kroner i Sandnes.

17 prosent færre boliger til salgs

Ved utgangen av måneden var det 10.763 boliger til salgs, noe som er 17,0 prosent færre enn for ett år siden.

- Det er en stor nedgang i antall boliger for salg, og nedgangen er særlig stor på store deler av Østlandet, Rogaland og i Trøndelag. Den lave tilbudssiden vil trolig få betydning for prisutviklingen i desember og inn i 2017, sier Dreyer.

Kilder: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS.

Publisert:
  1. Stavanger
  2. Boligmarkedet

Mest lest akkurat nå

  1. Eldre kvinne kjørte gjennom gangsti på Stokka

  2. Navnet på omkommet MC-fører i Sandnes frigitt

  3. – Akkurat nå ligger strøm­prisen i Sverige og Danmark på 15 øre. Hvordan forklarer dere det? Vi betaler 82 øre

  4. Ryfast i elbil-toppen i Norge

  5. Denne leverandøren har de minst fornøyde kundene

  6. Maria fikk nesten ikke puste da hun trente. Hun fikk diagnosen mange har, men få kjenner til