Her skal de henge i Hillevåg

Det var fest og jubel da Hillevåg fikk sin egen park med eget parkour-område og nok av utfordringer for store og små.

Ingeborg Thorsnæs Aukland (f.v), Synne Tolina Kern, Anne Holmaas Johansen og Dina Tomine Stangeland Osberg.
 • Julie Teresa Rege Olsen
  Julie Teresa Rege Olsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Det var litt vanskelig å komme seg opp, innrømmer Anne Holmaas (12).

Hun tar et godt tak i det nye parkour-stativet som forhåpentligvis skal myldre av ungdommer i fremtiden.

– Her skal jeg klarte og ha tikken. Jeg tror vi kommer til å bruke det i skoletiden. Det er ihvertfall det de har lovet, så får vi bare håper det stemmer, sier Dina Tomine Stangeland Osberg på vei opp i et av stativene.

– Har dere hørt om parkour? spurte ordfører Christine Sagen Helgø da hun åpnet den nye Kvaleberg parken i Hillevåg onsdag morgen.

10–9–8. Ordføreren begynner nedtellingen, fotografene stimler sammen, Juliane Cecilie Kurz (6) og Daniel Kallestad (6) tviholder på det røde båndet. Det er ikke hver dag Hillevåg får en ny park.

– JA, roper barna fra Kvaleberg skole og barnehage av full hals.

En innføring om for dem som ikke er like oppdatert. Parkour er en bevegelsesidrett der man skal kunne komme seg fra A til B på den mest effektive måten.

– Lover dere å bruke parken?

Et nytt JA stiger opp av Hillevåg.

– Det er mange gode grunner til å bevege seg. Dere får mer energi, dere bli mer konsentrerte slik at dere gjør det bedre på skolen og dere er mindre syke, sa ordføreren da hun oppfordret små og store til å ta i bruk den nye parken.

Balanseelementer, betongblokker og klatrestativer skal få opp pulsen må små og store i Hillevåg bydel.

Les mer:

Les også

- La oss skape Herlige Hillevåg!

Les også

Slik skal Storhaug og Hillevåg løftes

Dyr park

– Visste dere at alle som bor i Stavanger bare har maks 500 meter til nærmeste turområde? Du skal ikke gå lenger enn det for å finne en grønn lunge i Stavanger. Her kan alle trives uansett alder. Dette blir et fint samlingspunkt for alle som bor i området, fortsatte ordføreren før hun avslørte prislappen på 4,8 millioner kroner.

Et gisp gikk gjennom den unge forsamlingen. 4,8 millioner kroner er mye penger, også for en rektor.

Fra venstre: 2. klassingene Emily Motland, Anna Eline Brandsø, Martine Røvik Larsen og Samiya Singhal.

– Vi er utrolig heldige og vi må innrømme at vi er imponerte over hva dere har fått til. Vi hadde ikke ventet at den skulle bli så flott og så dyr, innrømmet rektor Anne Kristine Bratteli.

Begeistrede innbyggere

Foreldrene som hadde møtt opp på åpningen var minst like begeistret som barna.

– Dette blir et kjempeområde for skolen, barnehagen og for alle oss som bor her. Det er flott at de har bevart de gamle trærne. Nå håper vi at det også kommer en kunstgressbane ved siden av her. Da blir dette området unikt, sier Kathinka Dæhli Kurz, som hadde møtt opp for å se datteren være med å klippe snoren.

– Denne parken kommer vi til å bruke mye. Et perfekt sted å drikke kaffe om ettermiddagen, slår Margrete Stople fast. Hun har barn i ulike aldere som gleder seg til å henge i den nye parken.

Margrete Stople fikk med seg åpningen sammen med datteren Mie Marta Stople (5).

Kvaleberg i Hillevåg kommer dårligst ut i den nye levekårsundersøkelsen til Stavanger kommune. Parken skal bidra til en positiv levekårsutvikling i Hillevåg og er en del av prosjektet «Vi vil bo i Hillevåg».

Den nye parken skal være et supplement til eksisterende idrettsanlegg og nærmiljøanlegg, og samtidig også være et samlingssted for nærmiljøet i Hillevåg.

Parkområdet ligger like ved Kvaleberg skole.I planen er det lagt vekt på å ta vare på viktige historiske elementer fra andre verdenskrig.Parken ligger langs den fremtidige «Parkveien», som er et av hovedgrønnstruktur-grepene i områdeprogrammet for Hillevåg.

Highfive, autografskriving og klemmer. Ordfører Christine Sagen Helgø ble tatt godt imot da hun onsdag morgen kom til Hillevåg for å åpne Kvaleberg park .
Publisert:
 1. Hillevåg
 2. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

 2. Lastebil holdt på å miste lasten ved flyplassen - måtte ha hjelp av kranbil

 3. Viking-trener får ny jobb

 4. Advarer om falske teppeselgere i Stavanger

 5. Mye vær i vente - og i kveld kan snøen komme

 6. Knivstakk naboen i brystet etter krangel om musikk