To menn i narkotikanettverk dømt til 6 års fengsel

En 31-åring og en 35-åring er begge dømt i Jæren tingrett til 6 års ubetinget fengsel for å ha innført rundt 10 kilo amfetamin til Norge.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at de tiltalte ved to anledninger tidlig i 2016 innførte til sammen 9,7 kilo amfetamin. De to ble pågrepet i februar i fjor da de kom til Oslo med Kiel-fergen.

Les også

Gjemte 6 kilo metamfetamin i bildør

Tollvesenet fant den gangen 5,7 kilo amfetamin og nesten 3000 ecstasy-tabletter skjult i den ene bakdøren i leiebilen de kjørte.

Verken 31-åringen eller 35-åringen erkjenner straffskyld.

Større nettverk

De to tiltalte har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen 12. februar 2016. Etterforskningen av saken ble overført Sør-Vest politidistrikt da det tidlig ble klart for politiet at stoffet var på vei til Stavanger-regionen.

Retten finner det bevist at de to, bare én måned før de ble pågrepet i Oslo, innførte 4 kilo amfetamin. Den gangen tok de båten fra Hirtshals til Risavika.

Les også

Fant 6 kilo metamfetamin i bil på vei til Stavanger

Neste uke starter straffesaken i Jæren tingrett mot en annen person som påtalemyndigheten mener har hatt en rolle i narkotikanettverket.

I Jæren tingretts dom mot 31-åringen og 35-åringen kommer det frem at narkotikaen som ble innført ble kjørt til en garasje i Stavanger-området. Her ble det veid og solgt videre for 25.000 kroner per kilo.

Slappet av

De to tiltalte nekter for at de hadde kjennskap til stoffet som tollerne fant i leiebilens ene bakdør. Retten finner det imidlertid bevist utover enhver rimelig tvil at de visste om stoffet og at de altså handlet med forsett.

Les også

Stjal strøm fra energiselskap for å dyrke marihuana

Under rettssaken ble de tiltalte spurt om hva de skulle gjøre i Norge om de ikke var her for å innføre narkotika. Retten fikk to forskjellige forklaringer. Den ene forklarte at de var i Norge for å slappe av. Muligens fiske og se på severdigheter i Stavanger. Den andre forklarte at de reiste til Norge for å arbeide svart.

Retten mener at de to forklarer seg usant. Retten har ikke tillitt til at de to skal ha reist til Norge sammen uten å være enige om hvorfor de reiste.

Svak styrkegrad

I leiebilen de to tiltalte kjørte ble det funnet en mobiltelefon. Denne mobiltelefonen ble oppringt fra personen som påtalemyndigheten anser for å være en av hovedmennene i narkotikanettverket. Denne skal ha ringt mobiltelefonen i leiebilen bar minutter etter at den antatte hovedmannen landet på Sola 12. februar i fjor.

Les også

To hjertestans i Nordsjørittet - begge kritisk skadet

Verken 31-åringen eller 35-åringen vedkjente seg imidlertid eierskap til mobiltelefonen, som også ble oppringt flere ganger fra det samme nummeret etter at de hadde blitt pågrepet.

Retten mener at innførselen i utgangspunktet kvalifiserer til fengsel i 7 år. Når dommen for begge de to tiltalte lyder på 6 års ubetinget fengsel, så er det fordi det beslaglagte amfetaminets styrkegrad var svak.

Dommen fra Jæren tingrett er enstemmig.

Publisert: