Interpol koblet inn etter at dødt barn ble funnet i kjeledress i sjøkanten på Karmøy

Politiet mener at det døde barnet som ble funnet i sjøen på Karmøy 1. nyttårsdag, kan ha druknet. Nå er Interpol koblet inn i saken.

Barnet ble funnet i dette området ved Hålandsvågen på Karmøy første nyttårsdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Politiet fikk 1. januar melding om at det var funnet en redningsvest med en kjeledress inni i sjøkanten på Karmøy. Da politiet undersøkte funnet, viste det seg at kjeledressen inneholdt levninger etter et barn.

Nå foreligger den endelige obduksjonsrapporten av den omkomne.

– Rapporten viser ingen sikker dødsårsak, men funnene sammenholdt med omstendighetene er forenlig med at drukning kan være dødsårsaken, sier seksjonsleder Linn Tove Strand ved Karmøy lensmannskontor en pressemelding.

Strand opplyser til NTB at tilstanden på levningene kan tyde på at barnet hadde ligget i sjøen i måneder, heller enn uker eller dager, før det ble funnet.

Interpol er koblet inn

Politiet fastholder det de tidligere har sagt om at de ikke tror det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

– Obduksjonen har også resultert i en fullstendig DNA-profil, men det betyr ikke at vi vet hvem barnet er. Det vil ta tid å få en match, og dette jobber Nasjonal identifiseringsgruppe i Kripos med, sier Strand.

2. januar sa jurist Erik Engløkk i Sørvest politidistrikt til NTB at barnet kunne ha drevet i land etter en ulykke utenfor landets grenser. Årsaken var at merket på klærne og redningsvesten kan tyde på at det er snakk om en person fra utlandet.

Leder for Nasjonal identifiseringsgruppe i Kripos, Harald Skjønsfjell, sier at de har sendt ut en såkalt «black notice» via Interpol til land man tror kan være aktuelle for å forsøke å finne ut hvem den omkomne er.

– Dette tar som regel tid. Det kan ta flere uker, avhengig av hvilke opplysninger som ligger inne i de enkeltes lands registre. I noen tilfeller må man innhente ytterlige opplysninger fra referansepersoner, tannleger eller annet, sier han.

Sjekker forlis i Den engelske kanal

4. januar skrev Aftenbladet at funnet sjekkes opp mot et forlis mellom Frankrike og England 27. oktober i fjor. Der omkom en kurdisk migrantfamilie på fem personer etter at de la ut fra den nordfranske byen Dunkerque med en liten båt i dårlig vær. De to foreldrene og de to eldste barna ble funnet, men en gutt på 15 måneder er fremdeles savnet.

– Vi er kjent med dette forliset, og det er et spor som er interessant for oss å følge videre. Per nå blir det likevel feil å konkludere med at funnet er knyttet til dette forliset så lenge vi ikke har en sikker ID, sier Linn Tove Strand til NTB.

Hun sier at det har kommet en god del tips i saken, og at mange av disse handler om et utenlandsk barn.

– Det er forståelig at mange er engasjert, og det er viktig at vi finner svar på hvem dette er. Det er elementer som kan tyde på at det dreier seg om en utenlandsk person, også fordi det ikke er savnet noen barn i vårt distrikt, sier Strand.

Publisert: