I dag ble første mast sprengt

I ettermiddag ble den første masten på Kvitsøy jevnet med jorden. Om en ukes tid er landemerkene kun historie

Publisert: Publisert:

Den midterste av de tre første mastene er først ut og skal sprenges i ettermiddag. AF Decom som står for arbeidet regner med det skjer mellom 14 og 16 en gang. Foto: Lars Idar Waage

I løpet av kort tid vil alle antennene på Kvitsøy være jevnet med jorden. En æra er over. Foto: Lars Idar Waage

Tidligere var det aktuelt å frede mellombølgemasten som står for seg selv helt mot innseilingen til Kvitsøy, men denne blir også sprengt ned. Foto: Lars Idar Waage

svp://6654

Etter at den siste sendingen via Kvitsøy ble gjennomført 30. november 2011 har planleggingen av demonteringen pågått for fullt. I dag vil det mest spektakulære arbeidet starte når de over 120 meter høye mastene skal sprenges ned.

Først ut er den ene av mastene som har vært en del av kortbølgeantennen helt nordøst på anlegget. Denne skal sprenges i to deler før de to mastene på siden av skal ned.

svp://5908

Tidligere var det et ønske å beholde mellombølgemasten som står helt ved innseilingen til Kvitsøy, men dette ble aldri noe av. Dermed forsvinner alle disse landemerkene på Kvitsøy i løpet av de nærmeste dagene.

AF Decom som står for demonteringen opplyser til Aftenbladet at spreningen sannsynligvis vil skje mellom 14 og 16 i dag, onsdag.

Publisert:
svp://6654