Siktede har en teori om hvor Agnes er

Etter et fire og et halvt timer langt fengslingsmøte er mistanken mot den drapssiktede 34-åringen verken styrket eller svekket.

Advokat Ørjan Eskeland er forsvarer til den savnedes ektemann.
 • Cornelius Munkvik
  Cornelius Munkvik
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug, som representerte påtalemyndigheten i onsdagens fengslingsmøte.

— Situasjonen er den samme som før fengslingsmøte, sier Nord-Varhaug som begjærte 34-åringen varetektsfengslet i fire uker i full isolasjon.

Les også

Fengslingsmøtet varte i 4,5 time

Åpent sinn

Et helt pressekorps sto og ventet på rettens aktører da maratonmøtet endelig var over. Det var imidlertid ikke mye Nord-Varhaug og Ørjan Eskeland, som er 34-åringens forsvarer, kunne si.

Fengslingsmøtet gikk bak lukkede dører. Retten tok også påtalemyndighetens begjæring om at kjennelsen unntas offentligheten til følge.

— Min klient har en teori om hvor Agnes Elisabeth Müller kan være. Dette føler jeg imidlertid ikke at jeg kan uttale meg om når det er lagt lokk på saken, sier forsvareren.

— Hvilke etterforskningsmessige skritt kommer du til å be om at blir gjort for at din klient eventuelt kan bli sjekket ut av saken?

Les også

Leter i tjern etter Agnes

— Også her har jeg mine tanker, men jeg kan dessverre ikke være detaljert nå. Jeg får nøye meg med å si at jeg vil passe på at politiet har et åpent sinn i etterforskningen og at de holder alle muligheter åpne, sier Eskeland til Aftenbladet.

Få svar

At politiet holder alle muligheter åpne, var noe politiinspektør Nord-Varhaug gjentok i diverse intervjuer i femte etasje i rettsbygningen. Da siktet hun imidlertid til at politiet ikke kom til å konsentrere søket sitt på ett sted.

— I dag søker dere i et tjern like ved Agnes Elisabeth Müller og siktedes hus. Kan du si noe om andre plasser dere vil søke etter savnede?

— Vi holder alle muligheter åpne. I dag har jeg sittet i fengslingsmøte så jeg visste faktisk ikke at det ble søket i tjernet, sier Nord-Varhaug til Aftenbladet.

Maraton-møte

I to timer forklarte den siktede 34-åringen seg i fengslingsmøte. Da dørene ble åpnet i 17.00-tiden og Nord-Varhaug og Eskeland kom ut, var det ikke fordi møtet var over, men fordi de to måtte legge på mer penger på parkeringsautomaten.

— Min klient er sliten. Han har ikke spist mye de siste døgnene. Søvn er det blitt enda mindre av. Han tenker på kona og ikke minst på barna. Nettopp for å skåne familien var min klient enig med påtalemyndigheten om lukkede dører, sier Eskeland.

Forsvareren kan videre fortelle at hans klient, slik han ser det, i detalj har forklart hvor han har vært i dagene etter at Agnes forsvant.

Leter for fullt

Etter fengslingsmøte understreket politiinspektør Nord-Varhaug at førsteprioritet i etterforskningsarbeidet naturligvis er å finne Agnes Elisabeth Müller.

Hun bekreftet at politiet vil undersøke opplysningene som kom frem under fengslingsmøtet.

— Har dere funnet savnedes mobiltelefon?

Nei. Det har vi ikke. Men vi har sikret oss den siktedes og denne jobber vi med å sikre oss tekniske spor fra, sier hun til Aftenbladet.

— Har dere bedt om assistanse fra tysk politi?

— Vi hadde kontakt med tysk politi innledningsvis i forbindelse med etterlysningen av Agnes, sier politiinspektøren.

— Slik jeg ser det har han ikke endret sine forklaringer, sier Eskeland.

LES OGSÅ:

Les også

 1. Politiet med ny etterlysning av vitner i Agnes-saken

 2. Siktede får ikke se politiets dokumenter

 3. Endevendte Müller-eiendommen tirsdag

Publisert:
 1. Sandnes

Mest lest akkurat nå

 1. Privatetterforsker Roald Bernt­sens hef­tige liv: – Gullet var fjernet fra kremerte

 2. Testet positivt? Dette gjør du

 3. Skamslått Borgli vil gå nye runder om huset i Oalsgata

 4. Konen var skeptisk da de ringte fra «Mesternes mester»: – Hun hadde aldri sett meg grine før

 5. Stangeland mølle vurderer nattskift for å spare penger: – Egentlig bare billigere å stenge ned

 6. Har du lagt merke til er at kampropet «ubuntu» er borte. Hva skjedde?