Straenhuset er konkurs: 2,8 millioner i underskudd siden mai

Ingen investorer gikk inn for å redde utestedene i Straenhuset i Stavanger.

Straenhuset AS innstilte driften onsdag. Mandag ble selskapet slått konkurs.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Onsdag forrige uke innstilte Nåløyet, Taket, Café Barrock og Natt på Strandkaien driften.

Selskapet som driver utestedene, Straenhuset AS, prøvde å unngå konkurs ved å skaffe nye investorer, men mandag ettermiddag var det slutt. Kjennelsen ble avsagt like etter klokken 15.

Advokat Flemming M. Karlsen, som er oppnevnt som bostyrer, hadde akkurat vært i møte med styreleder Jakob Sanne da Aftenbladet pratet med ham.

3,8 mill i gjeld

– Regnskapstallene er ikke ferdige, men mine opplysninger viser en omsetning på 5,5 millioner kroner og et underskudd på cirka 2,8 millioner kroner siden oppstarten i mai, sier Karlsen.

Han legger til at Straenhuset AS skal ha en samlet gjeld på 3,8 millioner og eiendeler verdt rundt 700.000, ifølge ledelsen i selskapet.

Første skiftesamling blir holdt 27. november klokken 09.30 i Stavanger tingrett. Siste frist for å melde krav i boet er satt til 16. november.

– Nå skal jeg møte de ansatte og gjøre ytterlige undersøkelser i kveld og tirsdag morgen. Jeg har så langt bare rukket å se på noen av dokumentene, sier Karlsen til Aftenbladet like før klokken 17 mandag.

– Markedet endret seg

Straenhuset AS har drevet de fire etablissementene ved Strandkaien siden mai i år. I februar det ble kunngjort at selskapet var ny leietaker av lokalene som eies av Olav Thon Gruppen.

– Vi hadde en god start de første månedene, men har ikke gått i pluss alle månedene. De siste ukene har vært vanskelige, fordi markedet endret seg voldsomt. Derfor har vi valgt å innstille driften for å se hvilken vei vi skal gå videre, sa Jakob Sanne til Aftenbladet onsdag forrige uke.

Publisert: