Dyre og eksklusive leiligheter går unna i Sandnes

40 av 55 leiligheter til en snittpris på 7,5 millioner kroner er så langt solgt i det som blir byens mest eksklusive leilighetsprosjekt.

Ovalen ligger i Havneparken i Sandnes.
 • Julie Teresa Rege Olsen
  Julie Teresa Rege Olsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Jeg kan bare bruke ett ord om salget av dette prosjektet. Det har vært fantastisk. Jeg har ikke hørt om noen prosjekter som har solgt så bra siden oljenedturen i 2014, sier Johnny Galta i Ineo eiendom.

Ovalen i Havneparken i Sandnes har fått sandesgaukene til å åpne lommeboka. Så langt har prosjektet solgt leiligheter for 300 millioner kroner. 40 av 55 leiligheter er solgt. Snittprisen ligger på 64.000 kroner per kvadratmeter.

Målet er å starte byggingen i oktober/november. I januar 2020 skal leilighetene stå klare til innflytting.

Leilighetene har dyre løsninger. Kvadratmeterprisen ligger på 64.000 kroner. Alle leilighetene har stuen vendt mot sjøen og terrassen mot sola.

– Dette har gått fortere enn vi trodde. Jeg tror hovedårsaken er at vi brukte mye tid på å kartlegge hva markedet ønsket. Først var planen å bygge 75 leiligheter, men så laget vi større og færre enheter. Det viste seg å bli en suksess, forteller Odd-Are Njå i Base Property.

Østerhus kjøpte i 2014

Base Property AS og Ineo Eiendom, som eier halvparten hver av det eksklusive leilighetsprosjektet, har også hånd om nabokvartalet like bak Ovalen.

Njål Østerhus sikret seg toppleiligheten i prosjektet allerede i 2014.

Dette er den dyreste leiligheten i prosjektet. Den har kostet godt over 20 millioner kroner og er opp mot 250 kvadratmeter stor. I tillegg er det solgt to andre leiligheter til 12,9 millioner kroner og en til over 11 millioner kroner.

Njå tror beliggenhet, størrelse og eksklusivitet har fått fart på salget i Ovalen.

Eksklusivt

Allerede før salget var offisielt i gang, var det solgt leiligheter for 104 millioner kroner.

55 leiligheter på til sammen 6900 kvadratmeter og næring/kontor på cirka 4000 kvadratmeter er planlagt inn i det nye bygget som ligger i kvartalet skrått overfor det nye rådhuset, like ved vannkanten. Det skal også lages et parkområde i området.

Flere av toppleilighetene har egne takterrasser.

– Vi er veldig glade for at dette prosjektet har solgt så bra. Det blir oppfattet positivt av markedet og bidrar til at Havneparken blir oppfattet som lukrativ, sier Laila Haugland i Sandnes tomteselskap, som har det overordnede ansvaret for utbyggingen.

Skanska jubler

Nylig ble det signert kontrakt med utbygger Skanska på 330 millioner kroner. En sårt tiltrengt kontrakt for Skanska, som i april måtte halvere halve staben sin i Stavanger.

– Dette er en enormt viktig jobb for oss og bidrar til at vi er sikret virksomheten videre de neste to årene. Vi ser heldigvis tegn til bedring, men det er fortsatt et tøft marked der ute, sier Olav Orthe, distriktssjef i Skanska.

Skanska har også fått i oppdrag å bygge Figgjo skole i Sandnes, som skal stå ferdig i løpet av 2018.

– Nedbemanningen er gjennomført som planlagt og var nødvendig for å tilpasse oss nivået på markedet i Rogaland akkurat nå. Byggingen av dette prosjektet fører ikke til flere ansettelser, sier Orthe.

Her er status for flere andre store utbygginger i Sandnes sentrum:

Havneparken: Kruse Smith står utbyggingen av den midtre delen av Havneparken. Sju byggetrinn med til sammen 20.000 kvadratmeter næring og 25.000 kvadratmeter bolig er på tegnebrettet.

– Vi håper å starte salget av leiligheter i fjerde kvartal, men reguleringsplanen er ikke endelig i mål. Dette har dratt ekstra ut på grunn av avklaringer rundt bussvei og adkomst til Havneparken, i tillegg til parkeringsløsning, skriver Helge Eggja, regionsjef for Kruse Smith Eiendom i region Vest, i en sms.

Øglændkvartalet:

Etter en lang og kronglete regulering, fikk SPG Øglænd endelig grønt lys fra kommunaldepartementet i juli.

– Nå skal vi bruke høsten til å finne den rette formen på det. Vi er svært optimistiske fordi dette er en fin eiendom og fordi vi tror markedet nå er klar for et slikt prosjekt. Alt tyder på at vi starter byggingen i 2018. Trolig blir det en trinnvis utbygging siden dette er et stort prosjekt, sier Alexander Larsen, utviklingsdirektør i SPG Øglænd, som skal omforme det nedslitte Øglændkvartalet til et levende handelskvartal med boliger, butikker og kontorplasser.

Øglændkvartalet i Sandnes sentrum.

Maxi i Sandnes: Skal utvide handelsarealet med 3200 kvadratmeter over to etasjer. Den øverste etasjen som skal huse treningsenteret Trimeriet, åpner i januar 2018. Butikkdelen i 1. etasje åpner påsken 2018. I tillegg jobber huseier Scala Retail Property med å regulere 70 nye boliger på nabotomten til Maxi.

Slik blir det nye rådhuset i Sandnes.

Nytt rådhus: Kruse Smith bygger nytt rådhus i Havneparken i Sandnes. Gravingen startet i mars 2017, arbeidet er i rute og det nye rådhuset til 406 millioner kroner skal tas i bruk i desember 2018.

Publisert:
 1. Sandnes
 2. Boligmarkedet
 3. Havneparken
 4. Kruse Smith
 5. Skanska

Mest lest akkurat nå

 1. Sira Kvinas største magasin er mer enn halvert. Nå ses villreinens gamle trekkvei

 2. 68 Nortura-ansatte mister jobben på Forus: – En ned­slående beskjed

 3. Nå får du 1200 kroner for fire piggdekk i Stavanger

 4. – Aftenbladets forside er ikke avisen verdig

 5. Den draps­siktede fra Kongs­berg bodde i Stav­anger

 6. 33-åring nekter straff­skyld for drap på 69 år gammel bekjent