Forsvaret hedret norske soldater i Sandnes

Fredag delte Forsvaret ut medaljer til de norske UNIFIL-soldatene for deres fredsbevarende arbeid i Sør-Libanon.

Geir Olav Nilsen (f.v), Odd Kåre Brattebø og Ivar Nødland satte pris på medaljen og anerkjennelsen det medfører.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

SANDNES: – Anerkjennelse. Det betyr anerkjennelse for oss, sier Ivar Nødland, og får støtte fra Odd Kåre Brattebø og Geir Olav Nilsen.

Trioen var stolte over å ha mottatt Forsvarets Medalje For Internasjonale Operasjoner. Den deles ut til militært og sivilt personell som har tjenestegjort i internasjonale operasjoner i seks måneder eller mer.

Denne gangen var det de fredsbevarende styrkene Norge sendte til Libanon i perioden 1978–1998 som skulle få sin anerkjennelse. Oppdraget skulle i utgangspunktet være kortvarig, men viste seg å være mer omfattende enn først antatt. I løpet av en periode på mer enn 20 år, tjenestegjorde over 22.000 nordmenn.

– Så lenge jeg får den før jeg dør, så går det greit, sier Nødland. Han syns ikke anerkjennelsen kommer for sent, og setter pris på oppmerksomheten.

Medaljeutdelingen finner sted nøyaktig 40 år etter at de første tjenestemennene ble sendt på oppdrag i Sør-Libanon. Det er nærmere 3000 mennesker som deltar på lignende arrangementer rundt om i landet, hvor 2300 vil motta medaljer for sin innsats.

Publisert: