Arbeidsledigheten i Rogaland fortsetter å synke

ROGALAND: Nedgangen i den sesongjusterte arbeidsledigheten fortsetter i Rogaland. Ved utgangen av juni er den registrerte brutto arbeidsledighet på 3,3 prosent.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

- Det er svært gledelig at arbeidsmarkedet er i bedring og at stadig flere rogalendinger finner nytt arbeid, sier Truls Nordahl, direktør i NAV Rogaland, og fortsetter:

- Samtidig får NAV Rogaland tilbakemeldinger om at det i flere bransjer er små marginer og en relativt høy bruk av midlertidige ansettelser. Dette tilsier at det fremdeles er behov for omstillinger i næringslivet i regionen.

LES OGSÅ: Samboer ba Nav om bolighjelp - fikk telt

Ved utgangen av juni var 6.593 personer helt uten arbeid i Rogaland. Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en nedgang på 31 prosent.

Under 4 prosent

1.768 arbeidssøkere deltok i et arbeidsrettede tiltak i juni. Summen av helt arbeidsledige og personer i arbeidsrettede tiltak gir en brutto arbeidsledighet på 8.361 personer. Dette tilsvarer 3,3 prosent av arbeidsstyrken, skriver Nav Rogaland i en pressemelding.

Brutto arbeidsledigheten er under 4 prosent i alle kommuner i Rogaland i juni. Størst er den i Stavanger, Sandnes og Sola med 3,8 prosent. I Egersund er delen 3,6 prosent, mens det er 3,5 prosent brutto arbeidsledighet i Haugesund og 2,7 prosent i Karmøy. Lavest er arbeidsledigheten i Suldal (0,7 prosent), Bjerkreim (1,5 prosent) og i Lund (1,5 prosent).

Bygg- og anlegg

3.289 ledige stillinger ble lyst ut i Rogaland i juni. 2.144 av disse stillingene ble lyst ut i Stavanger og Sandnes. 393 stillinger ble lyst ut i Haugesund og Karmøy.

Yrkesgruppene med flest utlyste stillinger i juni var bygg- og anlegg (672), ingeniør- og ikt-fag (503) og helse, pleie og omsorg (422), ifølge Nav Rogaland.

Publisert: