Fortsatt stor skogbrannfare, men ikke grillforbud hjemme

Sommermånedene har hatt lite regn, og det fine været ser ut til å fortsette. Det kan fortsatt være fare for gress- og lyngbrann.

Publisert: Publisert:

I juni var det omfattende skogbrann på Ombo, og det ble innført totalt grillforbud. Det er ikke aktuelt nå, men brannvesenet ber folk være veldig forsiktige. Foto: Kristian Jacobsen

  • Amalie Adsen Kvåle
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Brann- og redningssjef Nils-Erik Haagenrud i Rogaland brann og redning IKS forteller at de ikke har restriksjoner på grilling. Det er derimot blitt forbud mot hagevanning for private husholdninger i 11 kommuner. Dette gjelder Finnøy, Rennesøy, Kvitsøy, Randaberg, Sola, Stavanger, Sandnes, Gjesdal, Time, Klepp og Hå.

I juni var det totalforbud mot grilling også i egen hage. Brannsjef Haagenrud forteller at dette ble gjort for å hindre at nye branner skulle oppstå mens alle ressurser ble brukt på den krevende Ombo-brannen. Det er derfor ikke sannsynlig at det vil komme et nytt forbud for øyeblikket.

– Det er likevel meget stor skogbrannfare. Vi anbefaler alle å følge regler for bruk av ild i naturen, og at man også følger det generelle bålforbudet som gjelder.

Det generelle bålforbudet gjelder i perioden 15. april til 15. september.

Les også

Framleis lite nedbør i sikte. Brannvesenet fryktar skogbrann

Les også

Grunnvannet synker i Rogaland

– Med fint vær og lite regn blir det tørt, sier Lars Andreas Selberg ved meteorologisk institutt. Han mener også at det fortsatt er stor lokal skogbrannfare.

– De neste dagene vil det fortsatt være veldig flott vær, sier han.

– Det blir fortsatt varmt frem til torsdag. Deretter vil temperaturen gå nedover mot helgen, men det vil fortsatt være tørt. Det blir lite nedbør, og i indre strøk vil det fortsatt være varmt.

Det er ikke meldt særlig mye vind, men nordvestlig bris på kveldene.

Publisert:

Les også

  1. Tørke fører til at bøndene må slakte mer – slakterier vurderer oppbemanning

  2. Det tørre sommerværet fortsetter

  3. Innfører begrensninger på laksefisket i Dirdalselva

  1. Ombo
  2. Rogaland brann og redning
  3. Vær
  4. Tørke
  5. Bål