- Ja, det blir Sesilåmi

Arrangørene går langt i å garantere at Sesilåmi blir avviklet i år også.

Publisert: Publisert:

Sesilåmi.jpg Foto: Pål Christensen

  • Atle Andersen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Wenche L. Kvæven mener bekymrede skigåere kan ta det rolig. Eller det vil si; det kan forberede seg på at den blytunge femmilsferden fra Setesdalen til Sirdal blir en realitet. Værmeldingene blir nemlig stadig bedre, og meldingene om kraftig vind og snøvær var trolig overdrevet.

— Blir det renn?

— Ja, det blir renn. Det kan jeg nesten garantere – selv om jeg strengt tatt ikke kan gjøre det før vi har snakket med folk i løypa lørdag morgen. Men alt tyder nå på at dette vil gå bra, sier Kvæven.

Følg værmeldingene her.

Lite nedbør

Les også

Dårlig værmelding skremmer ikke Sesilåmi

Hun har naturligvis sittet og fulgt med på værmeldingene hele dagen. Og de har blitt stadig bedre. Nå er det for eksempel bare varslet 2 millimeter nedbør i løpet av hele dagen ved andre matstasjon som regnes som det mest kritiske punktet. Dessuten har Kvæven vært vitne til at den kraftig vinden som ble meldt i går – om torsdagsværet – slett ikke ble noe av.— Det har vært helt stille her i dag, til tross for dramatiske værmeldinger. På høyfjellet er det tydeligvis svært vanskelig å sette riktige prognoser, sier Kvæven, uansett understreker at endelig avgjørelse på sedvanlig vis ikke blir tatt før lørdag morgen.

1570 påmeldte

Torsdag kveld var det 1570 som hadde meldt seg på Sesilåmi. Foreløpig har det ikke kommet avbud på grunn av de røffe værmeldingene. Ei heller har det kommet særlig mange nye påmeldinger de siste dagene. Derfor blir det neppe deltakere opp mot 2100 som regnes som rekorden fra 2009. Sesilåmi oppdaterer løpende renn-status her.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 12 nordmenn ble nektet innreise i Spania – måtte snu med samme fly

  2. Kritiserer markeringen i Stavanger: – De som deltok og bevisst brøt reglene, bør bruke hodet de neste dagene

  3. Meteorologene varsler sommer-comeback

  4. Aftenbladets spillerbørs: Innbytteren scoret to og var best

  5. Positiv test for korona på Karmøy lørdag

  6. – Vi står her for ungene våre på 3 og 7 år. Vi vil at de skal ha en trygg hverdag