Varsler etterspill i Kampen-saken

Arbeiderpartiets gruppeleder i bystyret Arnt-Heikki Steinbakk vil følge opp Stavanger kommunes manglende undersøkelser av hva som gikk galt i Kampen-saken.

Publisert: Publisert:

Arnt-Heikki Steinbakk (Ap) vil følge opp det offentliges håndtering av Kampen-saken. Foto: Jonas Haarr Friestad

  • Thomas Ergo
    Journalist
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I løpet av de minst to ukene Jonny Andre Risvik ble torturert til døde i sitt eget hjem sommeren 2010, tok gjerningsmennene flere bilder av ham. I tillegg til den svært grove voldsbruken han ble utsatt for, fikk han i denne perioden også minimalt med mat og drikke. Foto: Politiet

— Dagens artikler i Aftenbladet om Kampen-saken gjør inntrykk. Jeg reagerer på at det tilsynelatende ikke er gjort mer fra kommunalt hold for å finne ut hvordan den tragiske hendelsen på Kampen kunne skje, og hva og hvordan man har lært av dette, sier Steinbakk som også sitter i Kommunalstyret for oppvekst.Han forteller at hjelpeapparatets håndtering av saken både før og etter hendelsen vil bli tatt opp både med ordføreren og når kommunalutvalget kommer sammen igjen 10. september.

— Vi vurderer å kreve en grundig gjennomgang av saken, for eksempel i form av en forvaltningsrevisjon, for å lære av hva som gikk galt og hva vi har forbedret etter denne hendelsen. Jeg forventer at noe nå skjer for å kartlegge hva som gikk galt når en person dør under slike omstendigheter. Vi har hatt tillit til at denne saken ble håndtert på en god måte. Nå belyses historien slik at nye opplysinger kommer frem. Da synes vi det er viktig å bidra til at saken blir gjennomgått på nytt, sier Steinbakk, som også er tidligere leder av kommunens kontrollutvalg.

Les også

Kommunen vil ikke granske Kampen-saken

Han understreker at han ikke er ute etter enkeltpersoner i kommunens administrasjon.— Nei, her er målet å se nærmere på hva det er med systemet som førte til at dette kunne skje. I så måte gjelder jo ikke dette bare Stavanger kommune, men også eksterne etater som var involvert, som spesialhelsetjenesten, Nav og andre. Det viktige her er at vi kan lære noe, slik at dette aldri skjer igjen, sier Steinbakk.

Kommunikasjonsrådgiver Vigdis By i Oppvekst og levekår i Stavanger kommune skriver i en sms at det vil bli tatt stilling til konkrete krav om gjennomgang når de eventuelt kommer.

kampenTragedienNett3.jpg

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Arne Viste-firma slått konkurs: – En veldig trist nyhet for de ansatte

  2. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

  3. Jeg må dessverre stad­feste at det selv­opp­nevnte kvinne­politiet lever i beste velgående

  4. Bli med inn i Bent Høie og Dag Terje Solvangs atriumhus: – Vi kan ikke komme oss fort nok hjem

  5. Thomas Alsgaard gjorde en tabbe på Tax-free. Det forandret livet hans

  6. Sangene visste at hun skulle skilles før hun visste det selv

  1. Stavanger