- Øygard trekker seg ikke som ordfører

Det bekrefter den lokale Arbeiderparti-lederen i Vågå i Oppland.

Publisert: Publisert:

Øygard er tiltalt for overgrep mot en mindreårig over en periode på to år. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix

  • Svend Ole Kvilesjø
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg har nettopp snakket med Rune Øygard og kan bekrefte at han slik situasjonen er nå, ikke trekker seg som ordfører i Vågå, sier Live Langøygard, leder av Vågå Arbeiderparti til Aftenposten.

- Øygard står midt oppe i en rettssak og det vil komme ut mer informasjon de neste ukene i retten, som han mener vil gi et annet inntrykk - og vise dette i en større sammenheng. Og på bakgrunn av det vil han ikke trekke seg som ordfører, sier Langøygard til aftenposten.

Diskuterte permisjon uten lønn

Øygards advokat, Mette Yvonne Larsen, sa sent søndag ettermiddag til Aftenposten at det har vært diskutert en mellomløsning, med permisjon uten lønn.

Rune Øygard har i dag permisjon med full lønn (600 00 kroner årlig, samt godtgjørelser) frem til rettskraftig dom.

Larsen bekrefter overfor NRK søndag kveld at Øygard ikke vil trekke seg som ordfører.

Advokat Larsen opplyser at Øygard har det svært vanskelig nå og at han er veldig skuffet fordi han ikke fikk vite hva Ap-ledelsen mente før de gikk ut i mediene med det.

Lørdag kveld skrev Aftenposten at Rune Øygard ikke kan sparkes som ordfører. Det er ikke mulig for et parti å skifte ordfører midt i en valgperiode. Ikke mot vedkommendes egen vilje.

Knallhardt press

Den overgrepssiktede Vågå-ordføreren Rune Øygard er utsatt for et knallhardt politisk press for å trekke seg permanent som ordfører i den lille bygda etter avsløringene som kom frem i retten fredag. En dårlig dag for ordføreren

I retten kom det både avsløringer og egne innrømmelser av nettkommunikasjon med tydelig seksuelt innhold overfor den nå 16 år gamle jenta som er fornærmet i saken.

Etter at partisekretæren i Ap, Raymond Johansen, gikk ut og sa at Øygard ikke kunne fortsette som ordfører, svarte Øygards advokat Mette Yvonne Larsen lørdag at Øygard ikke kom til å trekke seg så lenge rettssaken pågikk.

Ekstraordinært møte mandag

Selv om det søndag kveld er klart at Rune Øygard ikke vil trekke seg, kommer styret i Vågå Ap likevel til å gjennomføre sitt ekstraordinære møte som er planlagt mandag kveld.

— De fleste i styret har vært bortreist i helgen og de har naturlig nok behov for å orientere seg i saken. Derfor møtes vi som planlagt på kommunehuset i Vågåmo, sier Live Langøygard.

— Vi legger opp til en kort pressekonferanse i etterkant av møtet, sier Langøygard til Aftenposten.

Publisert:
  1. Politikk