Hvem vil lede denne gjengen?

I sin siste film viser Dynamitt filmteam hvor lett kjærlighet både kan finnes og mistes. Å finne en som kan lede teamet derimot, skal vise seg å være vanskelig.

Publisert: Publisert:

Brud Mathilde Gilberg og brudgom Kristian Årsland er enige om å utelate kliningen fra sluttscenen i Dynamitt filmteams kjærlighetsfilm. Foto: Marie von Krogh

Denne artikkelen er over seks år gammel

Alt-mulig-mann Stian Pettersen Dahle ordner med det tekniske mens brud Mathilde Gilberg og statist Marit Alstveit gjør seg klar foran Sola kirke. Innsatsen er på topp, men gjengen savner en profesjonell leder. Foto: Marie von Krogh

— Er det ikke noen som skal kaste ris på oss nå, spør Kristian Årsland utålmodig.

Han står arm i arm med Mathilde Gilberg utenfor Sola kirke. Alt skal være perfekt før sluttscenen i Dynamitt filmteams kjærlighetsfilm spilles inn.

Dynamitt filmteam er et av mange lavterskeltilbud for mennesker med psykiske lidelser ved Kulturaktiviteten på Gausel.

— Er det nå vi skal kline, fortsetter Årsland i en langt mer munter tone.

Kommunalt tilbud

Filmteamet startet i 2006 som et prosjekt i forbindelse med kulturhovedstadsåret i 2008. Selv om kulturhovedstadsåret er historie har filmteamet ikke bare bestått, men også laget en rekke kortfilmer. Nå håper Kjartan Mølstrevold, som er leder ved Kulturaktiviteten, at en mann eller dame med utdannelse innen film, kan være interessert i å løfte den eksplosive gjengen til nye høyder.

Blir det en lykkelig slutt på denne kjærlighetsfilmen, eller aner vi problemer for det nygifte paret? Filmeteamet vil ikke røpe for mye. Foto: Marie von Krogh

— Vi forsøker å finne aktiviteter som ikke så mange andre tilbyr. Filmproduksjon er en slik aktivitet. I tillegg har vi blant annet en reisegruppe og et pølsemakeri. Det flotte med disse tilbudene er at de interesserer unge menn. Unge menn er en vanskelig gruppe å nå, sier Mølstrevold.

Han oppfordrer interesserte, både de som kunne tenke seg å være med i gjengen og den som kunne tenke seg å lede den, til å gå inn på Kulturaktivitetens Facebook-sider.

— Vi har investert i godt utstyr og frem til nylig har vi også hatt profesjonelle ledere. Nå trenger vi en ny leder. Ikke bare for at filmteamet skal bestå, men også for å videreutvikle det, sier han.

Betyr mye

Foran Sola kirke har brudgom Årsland og brud Gilberg blitt enige om at det ikke blir noe klining i sluttscenen. Etter et par kjappe instrukser fra kameramann Stian Pettersen Dahle, er alt klart for opptak.

— For meg betyr filmteamet veldig mye. Det betyr at jeg har en plass å gå. Her møter jeg mennesker samtidig som jeg får holde på med hobbyen min, sier Pettersen Dahle, som i tillegg til å være kameramann også er regissør, redigerer og komponist.

LES OGSÅ:

Les også

Espen Hana er<br/> årets lyspunkt

Mathilde Gilberg nøyer seg med å være skuespiller.

— Nå har jeg ved flere anledninger vært bak kamera, så det var på tide at jeg kom meg foran. I denne filmen er jeg til og med brud. Det betyr blant annet at jeg får ha på meg en fin kjole og slør. Det er stas, sier Gilberg og smiler fornøyd.

— Det kreative fellesskapet og kjærligheten i gruppen, synes jeg er det beste med filmteamet, legger hun til.

Kortfilmfestivaler

— Ikke se rett inn i kamera. På film vil det se dumt ut, sier kameramann Dahle bestemt, og brudeparet tar på ny oppstilling på kirketrappa.

Dynamitt filmteam har deltatt på flere kortfilmfestivaler. Brudgom Årsland håper og tror at folk også vil like gjengens siste bidrag. Selv synes han det er spennende å være skuespiller.

— Ikke minst fordi det er utfordrende, sier Årsland.

Blir det en lykkelig slutt på denne kjærlighetsfilmen, eller aner vi problemer for det nygifte paret? Filmeteamet vil ikke røpe for mye. Foto: Marie von Krogh

Publisert: