3-Sjøersløpet er fulltegnet

3-Sjøersløpet opplever en eksplosjonsartet økning i antall påmeldte og var onsdag fulltegnet. Arrangøren har satt taket på 2500, som er 40 prosent flere enn de 1800 påmeldte i fjor.

Publisert: Publisert:

1577 deltakere fullførte i 2013 det 21 kilometer lange løpet med trasé langs Store Stokkavatn, Hålandsvatnet og Mosvatnet. GTI er arrangør. Foto: Svein Hagen

  • Turid Furdal
    Journalist

Det 21 kilometer lange 3-Sjøersløpet går 1. november: Rundt Store Stokkavatnet, Hålandsvatnet og Mosvatnet i Stavanger.

Maks deltakerantall er i år satt til 2500 deltakere og seint tirsdag ettermiddag hadde 2421 meldt seg på. Martin Svangtun i arrangementskomitéen regner med at løpet vil bli fulltegnet i løpet av tirsdagen, hele halvannen uke før løpet.

— Vi vil sikkert få kritikk for at vi ikke tar med flere, men blant annet av sikkerhetsgrunner ønsker vi ikke å øke deltakerantallet ytterligere i år. Vi ønsker å absorbere veksten på 40 prosent på ein behagelig måte, og vil ha et arrangement som går knirkefritt. Vi har skapt en atmosfære og det skal være kjekt å være med. For oss i GTI skjer arrangementet på frivillig basis, sier Svangtun til Aftenbladet.

Mange er med for første gang

I fjor var det 1800 påmeldte, og 1577 av disse fullførte. Økningen har vært enorm de siste årene. I 2010 var 583 løpere med, 937 fullførte i 2011 og 962 kom i mål i 2012.

— Det er vanvittig mange som debuterer på årets løp. Langt over halvparten av deltakerne, over 1400 stykker, har tidligere ikke vært med på løpet før. Over 150 personer har anslått at de vil bruke 2,5 timer eller mer, sier Svangtun.

Makstid for målgang

— Er det noen makstid?

— Vi tar tiden til det er gått 3,5 timer. Deretter begynner vi å rigge ned. Neste år vil vi sette grensen ved 3 timer, for vi ønsker heller at de som ikke klarer det på denne tiden trener seg opp slik at de gjør det.radisjon

— Hva tenker du om den eksplosive veksten i deltakerantallet?

— Dette er bra, og jeg håper at det ikke bare er en bølge men at løpet kan befeste seg som en årlig tradisjon for de som er med, sier Martin Svangtun i GTI.

Les også:

Publisert: