Bøndene kutter i støtten til Nei til EU

Nei til EU har i alle år nytt godt av rause bevilgninger fra Norsk Landbrukssamvirke (NL) og bondeorganisasjonene. Men nå krymper budsjettene.

Nei til EU aksjonerer utenfor Høyesterett i januar i forbindelse med at retten skulle ta stilling til om Nei til EUs ACER-søksmål skulle kunne prøves for domstolene. Organisasjonen fikk medhold.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Landbrukssamvirket kutter bevilgningene fra totalt 2,3 millioner i fjor til 1,5 millioner i år. I 2016 var Landbrukssamvirkets totale overføringer til Nei til EU på nesten 3,9 millioner, skriver Aftenposten.

Konserndirektør Johnny Ødegård i Tine viser til at i perioden etter folkeavstemningen i 1972 og fram til EU-kampen­ før folkeavstemningen i 1994, var bevilgningene på et lavt nivå. Dersom medlemskap kommer på dagsordenen igjen, vil det være aktuelt å øke bevilgningene.

Nei til EU hadde budsjettert med 16,7 millioner i inntekter i 2021 – før landbrukets kutt. Inntektsbortfallet vil organisasjonen dekke inn ved å be om mer støtte fra medlemmene. I tillegg vil Nei til EU kutte ett årsverk i sekretariatet.

Det er nå 27 år siden Norge sa nei til medlemskap i EU. En tilsvarende folkeavstemning ble avholdt i 1972, og også da sa flertallet i befolkningen nei til medlemskap.

Publisert:
  1. Landbruk
  2. Folkeavstemning
  3. Nei til EU

Mest lest akkurat nå

  1. KrF-topp i Rogaland: – Det kan godt være at Ropstad ikke er den rette til å lede partiet

  2. Jærbuen var midtpunktet som alltid fikk ja - helt til han ville adoptere et barn.

  3. Enorm sjanse for Brodd!

  4. Ekskjæreste ble avhørt om siktede som mulig drapsmann i Birgitte-saken

  5. Her skal 8–10 boliger selges med 15 prosent rabatt

  6. To personer skadet og seks biler involvert i trafikkulykke i Klepp