Bøndene kutter i støtten til Nei til EU

Nei til EU har i alle år nytt godt av rause bevilgninger fra Norsk Landbrukssamvirke (NL) og bondeorganisasjonene. Men nå krymper budsjettene.

Nei til EU aksjonerer utenfor Høyesterett i januar i forbindelse med at retten skulle ta stilling til om Nei til EUs ACER-søksmål skulle kunne prøves for domstolene. Organisasjonen fikk medhold.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Landbrukssamvirket kutter bevilgningene fra totalt 2,3 millioner i fjor til 1,5 millioner i år. I 2016 var Landbrukssamvirkets totale overføringer til Nei til EU på nesten 3,9 millioner, skriver Aftenposten.

Konserndirektør Johnny Ødegård i Tine viser til at i perioden etter folkeavstemningen i 1972 og fram til EU-kampen­ før folkeavstemningen i 1994, var bevilgningene på et lavt nivå. Dersom medlemskap kommer på dagsordenen igjen, vil det være aktuelt å øke bevilgningene.

Nei til EU hadde budsjettert med 16,7 millioner i inntekter i 2021 – før landbrukets kutt. Inntektsbortfallet vil organisasjonen dekke inn ved å be om mer støtte fra medlemmene. I tillegg vil Nei til EU kutte ett årsverk i sekretariatet.

Det er nå 27 år siden Norge sa nei til medlemskap i EU. En tilsvarende folkeavstemning ble avholdt i 1972, og også da sa flertallet i befolkningen nei til medlemskap.

Publisert:
  1. Landbruk
  2. Folkeavstemning
  3. Nei til EU

Mest lest akkurat nå

  1. Sjekk når stormen treffer Rogaland

  2. Uværet skaper trøbbel i trafikken: Ferjene over Boknafjorden innstilt

  3. Han forsøker å forstå hvorfor morfaren var nazist

  4. Følg uværet direkte via webkamera

  5. Gran Canarias nest største by går under turistradaren

  6. 100 meter langt steinskred stenger vei