Boganes sykehjem ut på anbud igjen

Flertallet av politikerne i Stavanger mener at private skal få konkurrere mot kommunen om hvem som er best til å drive Boganes sykehjem. Men vedtaket ble anket.

 • Siv Helen Kvalvåg
  Siv Helen Kvalvåg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Etter en svært heftig debatt vedtok formannskapet torsdag kveld å konkurranseutsette driften av Boganes sykehjem en gang til. Denne avgjørelsen like Ap, SV og Sp så dårlig at de valgte å anke vedtaket inn for bystyret.

Det vil ai at bystyret må velge om de vil ta anken til følge. Dersom dette skjer, vil saken bli behandlet på nytt.

Rådmannen ville overta

Boganes sykehjem har siden februar 2006 vært drevet av det private firmaet Norlandia Omsorg AS (nå Norlandia Care AS). Avtalen utløper i januar neste år.

Torsdag skulle politikerne ta stilling til hvilket driftsform de ønsker i framtiden; at sykehjemmet fortsatt drives av private aktører eller om kommunen skal ta over driften. Rådmannen ønsket at kommunen skal overta driften når kontrakten med Norlandia utløper.

Men det ville altså ikke H, KrF, V og Frp.

— Skandaløst

— Det er opprørende, faktisk skandaløst, å konkurranseutsette igjen. Evalueringen viser at dette prøveprosjektet ikke har endt godt, sa Aps Odd Kristian Reme.

Han viste blant annet til tallene som forteller at Boganes sykehjem har hatt nesten like mange klager som de andre sykehjemmene i Stavanger til sammen.

— I rapporten heter det at kvaliteten på tjenestene er lavere enn forventet, og at det er risiko for svikt i tjenestetilbudet. Men dette velger altså flertallet å se bort fra, sa Reme.

Les også

 1. - Alt i orden på Boganes

Publisert:
 1. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

 2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

 3. – Pizzaene er kanskje sånn midt på treet, men det er godt nok rett som det er, også til take away på travle hver­dager

 4. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land

 5. Tørrkoking førte til utrykning på Våland

 6. Fukt- og råteskader på boliger bygget i 2012. Nå går huseierne til sak mot Jadarhus