4000 dagsturister gjester Stavanger

Dagen før åpningen av Gladmat er det tre cruiseskip med til sammen 4000 dagsturister på besøk i byen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det største skipet tirsdag er «Aurora» med et par tusen passasjerer. Om bord er det mest britiske turister.

Båten ble bygget i Tyskland i 2000 for P&O Cruises, verdens eldste cruiserederi. «Aurora» har vært en årviss gjest i Stavanger havn siden 2001. Hun er på 76.000 bruttotonn og er 270 meter lang. Skipet kommer fra Southampton klokken 08 og drar videre mot Olden klokken 17.

«Aurora» er det største cruiseskipet som gjester Stavanger tirsdag.
Les også

Søker ferjedrift etter Ryfast

Crystal Symphony er 238 meter lang.

Det minste skipet er helt nye «Viking Sky», som også kommer i åttetiden tirsdag morgen. Hennes første besøk i Stavanger var 17. mai. Hun er på 47.800 bruttotonn, er 227 meter lang og kan ta 930 passasjerer. Viking-skipet kommer fra Bergen og Eidfjord og drar videre mot Ålborg, København og Østersjøen klokken 14 tirsdag ettermiddag.

«Crystal Symphony» er tirsdagens tredje cruiseskip i Stavanger med planlagt ankomst en time seinere enn de to andre. Båten på 51.000 bruttotonn ble bygget i 1995 og er 238 meter lang. Passasjerkapasiteten er tilsvarende som på «Viking Sky».

Stavanger er første anløpshavn på et cruise som begynte i Oslo søndag. De kommende par ukene besøker hun flere steder langs kysten på vei til og fra Nordkapp. Deretter besøkes Færøyene og Orknøyene før cruiset avsluttes i Antwerpen i Belgia.

Onsdag kommer et cruiseskip med mest tyske gjester på besøk.

«Viking Sky» tar 930 passasjerer.
Publisert: