Nå kommer Trollpikken-sjokoladen

Det måtte komme, og nå kommer den: Når NRKs Sommertoget stopper i Egersund i 20 minutter fredag, vil sjokoladefabrikken lansere en knasende nyhet.

Trollpikken kom for alvor på folkemunne etter at den ble kappet av 24. juni 2017. En person skal være siktet for hærverket.
 • Magnus Ekeli Mullis
  Magnus Ekeli Mullis
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Etter at steinformasjonen i Egersund kommune ble kappet av 24. juni i år, var det egentlig bare et spørsmål om tid før sjokoladefabrikken var på ballen.

Nå kommer Trollpikken i sjokoladefasong - på NRK TV.

Sommertoget i Rogaland

Etter folkefest på Brusand i dag torsdag, fortsetter sommertoget til Egersund på fredag.

LES MER OM FOLKEFESTEN TORSDAG HER:

Les også

Halve Norge ser til Brusand i morgen

Camilla Ystenes, Lars Erling Friestad og Gjertine Hodnestad gleder seg til å få besøk av NRKs Sommertoget i dag, torsdag.

Fredag klokken 11.40 stopper NRKs sommertog i Egersund, og kulturhusleder Kari Reianes Spangen og bestyrerinne Hedda Helene Tengs i Egersund Chokoladefabrik & Co står klare til å slippe verdensnyheten.

– Det blir en knasende sjokolade. Vi prøvesmaker oss frem, og sjokoladen blir sprø og knasende. I forbindelse med avdukingen kommer det nok et ordspill, men det vil jeg ikke røpe nå, sier Tengs.

Dalane Tidende omtalte lanseringen onsdag.

LES VÆRVARSELET FOR TORSDAG

Bestyrerinne Hedda Helene Tengs i Egersund Chokoladefabrik & Co lot seg ikke be to ganger da hun ble utfordret til å lage en Trollpikken-sjokolade.

Passer i munnen

Hun og mannen var egentlig klar for ferie da de tidligere denne uken fikk beskjed om at Sommertoget skulle innom Egersund. Da var det bare å hive seg rundt.

– Sjokoladen skal ikke utformes i en støpeform, for det må vi gjøre i utlandet og det vil ta for lang tid. Men vi vil sannsynligvis ha to versjoner å vise frem på fredag.

– Er det store greiene dere skal vise frem?

– De blir store nok til at de passer i munnen, sier Tengs.

Konditoren er Monika Wetlesen-Hagfors, og ideen har vært i spill siden bestyrerinne Tengs lovet å lage en Trollpikken-sjokolade på statskanalen tidligere i sommer. Nå må sjokoladefabrikken holde ord.

– Vi håper jo at sjokoladen kan masseproduseres og at det blir en slager utover høsten. Derfor har jeg bedt konditoren om å gjøre det enkelt, sier Tengs.

Har trommet sammen velkomstkomité

At Sommertoget skulle komme til Egersund, kom litt brått på både kommunen og andre aktører. Mandag morgen startet planleggingen, og kulturleder Reianes Spangen sier at programmet er mer eller mindre klart.

På Hellvik skal både en barnehage og Hellvik Mannskor synge, og i Egersund skal Kjetil Bentsen, «Trollpikkens far», og geolog Pål Thjømøe snakke om geologi på perrongen.

– Vi var ikke helt klar over at Sommertoget skulle stoppe her, men vi hiver oss rundt og mange er villige til å bidra, sier Reianes Spangen.

Etter at toget har forlatt Brusand klokken 11.05 på fredagen, kommer det til Hellvik, der det skal stå i ti minutter, før det skal stå ved Egersund stasjon mellom 11.40 og 12.00. Fra 13.15 til 13.33 vil toget stå på Moi.

«Trollpikk-pølsen» er en krydret håndtverkspølse med 75 prosent kjøtt, grovt brød, med potetsalat, salatblader og rødløksmarmelade som tilbehør.

Trollpikk-pølsen er i salg

Sjokoladefabrikken er slett ikke de første som lager produkter med Trollpikkens popularitet som bakteppe: Trollpikken-pølsen til Statoil Egersund har allerede vært i salg i flere uker.

Ideen bak var det Gerd-Turid Ørsland Leidland som hadde, et stunt som har lurt frem smilet hos kundene.

– Pølsene selger bra, og kundene synes det er gøy, sier Ørsland Leidland.

Publisert:
 1. Tog
 2. Trollpikken
 3. Sjokolade
 4. Egersund
 5. Hellvik

Mest lest akkurat nå

 1. Advarer mot å reise på hytta

 2. Kjell (64) har gratis strøm: – Får betalt for å dusje

 3. Bilverksted konkurs

 4. Nytt koronadødsfall på SUS

 5. Tiltalt mor nektet for vold, men kunne ikke utelukke å ha løftet datteren etter håret

 6. Både Berisha og Sebulonsen kan bli solgt i helgen