Ny dom mot amfetamin-liga i Rogaland

En 34 år gammel mann fra Sandnes er i Jæren tingrett dømt til 3 år og 10 måneders fengsel for å ha innført minst 5 kilo amfetamin.

Illustrasjonsfoto: Jon Eeg / NTB / Scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Tidligere denne måneden ble to østeuropeiske menn, som knyttes til den samme amfetamin-ligaen, dømt til 6 års fengsel for å ha innført rundt 10 kilo amfetamin. Verken 31-åringen eller 35-åringen erkjente straffskyld for innførselen.

Les også

To menn i narkotikanettverk dømt til 6 års fengsel

Det gjorde 34-åringen, som altså er den tredje som dømmes i nettverket.

Godt gjemt

Tiltalte, som er straffedømt flere ganger tidligere, kjørte i en leiebil til Tyskland for å avtale med oppdragsgiver hvordan stoffet skulle smugles inn i Norge. Fra Tyskland kjørte han videre til Nederland, hvor stoffet var. Her tok en annen person over bilen og kjørte den til en plass hvor stoffet ble pakket.

Les også

Voldtektstiltalt ba om unnskyldning i retten

Les også

Heroin-døden øker igjen

Amfetaminet ble gjemt i flere av bilens hulrom. Deretter ble bilen returnert til 34-åringen, som kjørte den tilbake til Norge.

I en annen bil fulgte en person som skulle hjelpe til med å finne stoffet ved ankomst.

Fant ikke alt

Tidlig om morgenen lørdag 25. juni 2016 kjørte 34-åringen i land i Risavika i Sola kommune. Personen som fulgte i en annen bil kom imidlertid ikke lenger enn til kaien. Her ble han pågrepet.

Les også

25-åring dømt for drapsforsøk med balltre

Les også

Prosjektleder tappet byggefirma for flere millioner kroner

Tiltalte ringte en annen bekjent som kjørte bilen til det endelige stoppestedet – en garasje i Sandnes som også er omtalt i dommen mot de to østeuropeiske mennene. I garasjen ble det søkt etter narkotikaen. Garasjens eier, som også er tiltalt i sakskomplekset, og en annen mann fant 3,5 kilo amfetamin.

Senere skulle det vise seg at de ikke fant alt. Da bilen ble levert tilbake til utleiefirmaet, var det fremdeles drøyt 1,5 kilo amfetamin i den.

En rekke innførsler

34-åringen ble pågrepet av politiet 4. oktober i fjor som et resultat av en større etterforskning. Allerede i det første politiavhøret erkjente han straffskyld for innførselen av amfetaminet.

Les også

Nekter straffskyld etter å ha rygget på kona

Les også

Pensjonat-innehaver tiltalt for hallikvirksomhet

Mannen som ga ham oppdraget har tilstått en rekke innførsler av amfetamin til Sør-Rogaland. Denne personen har også forklart at han pleide å operere med 4-5 kilo amfetamin per innførsel.

Ifølge tiltalen innførte 34-åringen 6,6 kilo amfetamin, men etter en gjennomgang av bevisene i saken finner retten det bevist at tiltalte innførte minst 5 kilo.

Dårlig kvalitet

For innførselen fikk tiltalte 38.500 kroner. Retten legger til grunn at innførselen var motivert av profitt.

I skjerpende retning legger retten også vekt på det store kvantumet og det store skadepotensialet 3,5 kilo amfetamin har ved spredning. Retten legger til grunn at også de drøyt 1,5 kiloene, som ble funnet av politiet etter at leiebilen var tilbakelevert, også var ment for spredning.

I formildende retning legger retten noe vekt på at stoffet var av relativt dårlig kvalitet. Videre er tiltaltes tilståelse et formildende moment.

I tillegg til fengselsstraffen på 3 år og 10 måneder dømmes 34-åringen til å tåle inndragning av pengene han fikk for innførselen. Tiltalte, som også finnes skyldig i brudd på våpenloven, vegtrafikkloven og legemiddelloven, dømmes videre til å betale 10.000 kroner i bot.

Publisert: