Doblet antall gjester etter å ha fått Michelin-stjerne

Jubelen sto i taket hos Re-Naa etter at restauranten som den første utenfor Oslo fikk en Michelin-stjerne i fjor. Nå viser det seg at Stavanger-restauranten har fått mer å juble for.

Re-Naa restaurant i Breitorget 6. Her er kokk og innehaver Sven Erik Renaa i aksjon på kjøkkenet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Hva har Michelin-stjernen betydd for deg og for besøket til restauranten det siste året, Sven Erik Renaa?

– For det første har det vært en anerkjennelse for den jobben vi gjør, og jeg er fylt av stolthet over tildelingen. Etter vi fikk Michelin-stjernen i fjor økte bestillingene, sier daglig leder Sven Erik Renaa ved Re-Naa restauranter til Aftenbladet.

– Vi har det siste året hatt dobbelt så mange gjester som året før, og har økt fra 2000 til 4000 gjester. Restauranten til Re-Naa har plass til 20 gjester om gangen, sier han.

Her er sakene vi skrev da Re-Naa mottok Michelin-stjernen i fjor:

Les også

Re-Naa fikk Michelin-stjerne

Les også

Michelin-stjerna på plass i Stavanger

Les også

Slik reagerte betjeningen på Re-Naa da de fikk Michelin-stjernen

– Hvem oppsøker restauranten?

– Vi har sett at tildelingen av Michelin-stjernen har åpnet for et nytt publikum. Tallet på utenlandske gjester har økt, sier Renaa som har både lokale, nasjonale og utenlandske gjester i en miks.

– Gjestene er folk som er glad i god mat og gode opplevelser, og de som kommer er alt fra 18–19 åringer til pensjonister, sier Renaa. Restauranten hans beholdt Michelin-stjernen etter tildelingen i Stockholm denne uken.

– Det er kort vei til Stavanger, og mange av de som kommer utenfra tenker nå at de kan legge weekendoppholdet til Stavanger fremfor København, sier han.

Sven Erik Renaa sier han har sans for uttalelsene til en av gründerne bak restauranten Sabi Omakase, Njål Gaute Solland, etter tildelingen av Michelin-stjerne til restauranten i Pedersgata i Stavanger denne uken.

– Han sa at folk nå kunne ta langweekend i Stavanger, og besøke Sabi Omakase fredag, Re-Naa lørdag og gå til Preikestolen søndag.

– Det betyr at hedersbevisningen i den prestisjetunge kåringen også betyr noe økonomisk for Re-Naa?

– Vi hadde et dårlig år i 2015 og gikk med underskudd, og selv om regnskapene for 2016 ikke er klare, tror jeg vi ikke bare øker omsetningen, men at vi også får et lite overskudd, sier Renaa.

Av regnskapene for 2015 går det frem at omsetningen til Renaa restaurant og matbar samlet var på 29 millioner kroner og at resultat før skatt var minus 1,9 millioner kroner.

– Hva koster det å spise på en Michelin-stjerne restaurant i Stavanger?

– Hos Re-naa tar vi 2500 kroner per person, der maten koster 1400 og vinen 1100 kroner.

– Hva liker du best å servere til gjestene?

– Jeg liker variasjon, og serverer det meste av de beste råvarene, også fra Rogaland. Menyen varierer daglig ut fra de beste tilgjengelige råvarene.

– Er det fullbooket i lang tid fremover i restauranten?

– Det er stor etterspørsel, men det er alltid lov å prøve.

– Hva må Re-Naa gjøre for å få to Michelin-stjerner?

– Da må vi stramme opp enda mer, og øke kvaliteten ytterligere. Det er alltid et mål for oss å bli bedre. Vi er aldri helt perfekt, og det er både herlig og skremmende på en gang, sier Sven Erik Renaa.

Publisert: