Mannen dømt og kona frifunnet i stor narkotikasak

STAVANGER: Avtalen var at kona skulle ta på seg skylden for hasjen som ble funnet på deres soverom. Hun fikk kalde føtter da hun i politiavhør ble klar over at det dreide seg om over 3 kilo.

Advokat Anne Kroken i Advokatfirmaet Torstrup er den tiltalte mannens (55) forsvarer.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

En 55 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til 10 måneders fengsel for det retten mener er grov narkotikakriminalitet.

Les også

Kjent advokat sår tvil om politivitners pålitelighet

Les også

Slapp 60 kilo tung hund løs på politipatrulje

Da politiet natt til torsdag 21. april i fjor fant narkotika på tiltalte, ble det besluttet å ransake hjemme hos ham. På soverommet, helt innerst i øverste hylle i et skap, fant politiet en sekk med 3,1 kilo hasj.

Avtalte i cellebilen

Tiltaltes kone var også til stede under ransakingen. Også hun ble derfor pågrepet. Ekteparet ble sittende alene bak i cellebilen. Her skal de to ha blitt enige om at kvinnen måtte påta seg ansvaret for stoffet som ble funnet i deres hjem.

Les også

Mordbrannstifter dømt etter fire år

Les også

Storebror frikjent og lillebror dømt i voldssak

Grunnen til dette var ifølge dommen at 55-åringen hadde slitt med helsa. Konen, som trodde politiet hadde funnet små brukerdoser, var redd et lengre fengselsopphold ville bli for tøft for ham.

Da kvinnen under politiavhør ble klar over hvor mye stoff som faktisk ble funnet på soverommet, følte hun at hun hadde rotet seg opp i noe det var umulig å komme seg ut av. Derfor ringte hun til politistasjonen og sa at hun ville endre sin forklaring. Etterforskeren som skulle ringe tilbake, gjorde det ikke.

1 kilo

En enstemmig rett finner det likevel bevist at den tiltalte kvinnen ikke har noe med stoffet å gjøre. Hun blir derfor å frifinne. Mannen, som erkjente delvis straffskyld da saken startet i tingretten, blir dømt for oppbevaring av i overkant av en kilo hasj.

Les også

Katolsk prest tiltalt for grovt underslag

Les også

Dømt til åtte års fengsel for å ha voldtatt nabojenta

55-åringen erkjenner at han godtok å oppbevare stoffet for en kamerat. Videre har han forklart at han trodde det var snakk om ett kilo. Som takk for hjelpen fikk han en plate hasj på 200 gram.

Retten har verken sett bilder av sekken stoffet var gjemt, eller fått annen informasjon om sekkens størrelse, vekt eller eventuelt annet innhold. Retten kan derfor ikke med sikkerhet si at 55-åringen, ved å løfte sekken, forsto at det var mer enn ett kilo hasj i den.

En gjenganger

Den ferske dommen er 55-åringens 21. Senest i april i år ble han dømt for narkotikalovbrudd og vinningsforhold. I dommen heter det at han den seneste tid har hatt en god utvikling. Retten, som finner det formildende at tiltalte erkjente delvis straffskyld, mener at en betinget del kan virke som et «ris bak speilet» og hjelpe ham til å opprettholde den gode utviklingen.

Les også

Dom: Brøt fartsgrensen åtte ganger

Les også

Nok en dom mot amfetaminliga i Rogaland

Selv om han dømmes for oppbevaring av 1,2 kilo hasj, og ikke 3,1, mener retten at narkotikalovbruddet er grovt. I formildende retning trekker det at saken er blitt noe gammel.

To måneder av den ti måneder lange fengselsstraffen gjøres betinget med en prøvetid på 2 år.

Publisert: