Fulle fly til Syden i høstferien

Mange lengter etter en dukkert i havet eller en ledig solseng og drar til varmere strøk i høstferien for å oppleve en siste rest av sommer og sol.

I høstferien er mange fly fulle av nordmenn som lengter etter en ledig solseng på Gran Canaria.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Neste helg starter høstferien i Rogaland, og det er mange som velger å legge turen utenlands når skolene tar ferie i uke 41 fra fredag ettermiddag 6. oktober.

Reiseselskapet Apollo har tre charterfly fra Stavanger i høstferien: Kreta, Rhodos og Gran Canaria.

– Alle tre flyene er smekkfulle, foruten noen få strøplasser til Rhodos med avreise på søndagen, sier kommunikasjonsansvarlig Beatriz Rivera i Apollo.

Flere velger sol og bad

En undersøkelse viser at 37 prosent av befolkningen planlegger å ta høstferie i år. Av disse oppgir nærmere seks av ti at de planlegger å reise utenlands, og stadig flere oppgir sol og bad som formål for høstferien. 23 prosent oppgir at de vil tilbringe ferien på privat hytte i Norge.

Det viser en undersøkelse som er gjennomført av Opinion for hovedorganisasjonen Virke.

– Det kan virke som høstferien utpeker seg som et stadig klarere alternativ for utenlandsferie med sol og bad enn tidligere. Vi forskyver sommerfølelsen så langt inn i høsten som vi kan. For mange er dette også siste mulighet til å sikre seg en sol- og badeferie med familien før høsten og vinteren setter skikkelig inn, sier direktør i Virke Reise Utland, Sverre McSeveny-Åril.

Fulle charterfly

Undersøkelsen ble utført i mai, og det dårlige været i sommer bidrar trolig til at enda flere ønsker seg til varmere strøk nå i høst.

– Vi merker godt den dårlige sommeren, og flyene ble raskere fylt opp i høstferien i år. Når det har vært en dårlig sommer, forsvinner reisene fortere på høsten og vinteren, og folk bestiller også tidligere for neste sommer, så vi merker trykket. Det lønner seg med andre ord å være veldig rask dersom man vil av gårde, sier kommunikasjonsansvarlig Beatriz Rivera i Apollo.

Reiseselskapet Ving har sju nesten fulle charterfly fra Stavanger i høstferien. Charterflyene går til Gran Canaria, Kypros, Mallorca, Chania, Rhodos og Tenerife.

– Vi har noen få plasser igjen på avgangen til Gran Canaria 9. oktober, ellers er det så og si utsolgt, sier Svein Erik Bjørheim i Ving til Aftenbladet.

Dersom du vil til varmere strøk i høstferie, finnes det fortsatt en del ledige reiser med rutefly både til Middelhavet, Kanariøyene, storbyer og eksotiske langreiser.

Flyselskapet Norwegian har fortsatt ledige billetter fra Stavanger, men opplever også at mange drar vekk i høstferien.

På direkterutene fra Stavanger er det flest passasjerer som drar til London i høstferien. Rangert etter passasjertall ser topplisten for høstferien slik ut:

  • London
  • Krakow
  • Manchester
  • Malaga
  • Barcelona
  • Praha
  • Alicante

– Det er primært veldig fulle fly til disse destinasjonene, men det er likevel noen få ledige seter igjen. Fra Stavanger har vi ingen ferieruter med et betydelig antall ledige seter til høstferien. Noe vi er fornøyd med. Det finnes likevel muligheter for rimelige reiser om man drøyer utreisen sin til for eksempel mandag, opplyser Fatima Elkadi i Norwegian.

Publisert: