Kaos under marsj i Eiganestunnelen

Det oppsto kaos under romjulsmarsjen i den nye Eiganestunnelen. Deltakerne hadde ikke fått med seg at de måtte gå ut av tunnelen samme vei som de kom inn.

Flere forsøkte å klatre over gjerdet mot motorveien. Politiet ble tilkalt da vaktene ikke klarte å håndtere misfornøyde marsjere.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Folk har misforstått - de tror de kan gå ut i andre enden av tunnelen, på motorveien. Det kan de IKKE. Både start og mål er på Tasta-siden, sier Øyvind Ellingsen i vegvesenet.

Halvmaraton gjennom Ryfast ble en stor suksess med over 5000 som stilte på startstreken i oktober. Lørdag 28. desember åpnet Eiganestunnelen for folk som ville gå tur.

I pressemeldingen Vegvesenet sendte ut før løpet sto det følgende:

«Lørdag 28. desember fra 12.00 til 15.00 arrangerer vi romjulsmarsj gjennom Eiganestunnelen fra Tasta. Men du trenger ikke gå 3 kilometer, det blir anledning til å gå gjennom til det andre løpet og ut igjen fra 500 meter, 1000 meter eller 2000 meter.»

Det som ikke sto, var at det ikke var mulig å komme ut i andre enden.

Det er rene folkevandringen på marsjen lørdag.

Ved 13.30-tiden lørdag ber Vegvesenet Aftenbladet om hjelp til å fortelle deltakerne at de ikke kan gå ut av tunnelen på motorveien.

– Du kommer ikke ut i andre enden. Alle må snu og gå samme vei tilbake. Det er altså ikke lov til å gå ut av tunnelen ved motorveien.

Vegvesenet har andre steder skrevet at både start og mål på marsjen var på Tasta. Ellingsen innser at det nok var underkommunisert at folk måtte ut samme vei de kom inn i Eiganestunnelen.

Ryfast, Statens vegvesen

Mandag 30. desember åpner den 14,3 kilometer lange Ryfylketunnelen kl. 12.00.

– Dette er ikke den offisielle åpningen av Ryfast – det skjer når vi åpner Hundvåg- og Eiganestunnelen. Men vi må jo markere at vi åpner verdens lengste og dypeste undersjøiske vegtunnel, skriver Vegvesenet.

Publisert: