Sju tilfeller av koronasmitte i Rogaland

Sju personer i Rogaland har påvist smitte av koronavirus etter opphold i utlandet. De bor i Stavanger, Sandnes, Klepp og Haugesund.

Publisert: Publisert:

Smittevernoverlege ved Stavanger universitetssjukehus, Lars Kåre Kleppa, viser beskyttelsesutstyret som brukes når pasienter som mistenkes for korona-smitte testes. Foto: Pål Christensen

 • Pernille Filippa Pettersen
  Journalist
 • SAMLESIDE: Alt om koronaviruset

Se stor oversikt over alle kommunene i Rogaland nederst i saken.

Status fredag:

 • ROGALAND: Klokken 07 fredag morgen er status at sjue personer fra Rogaland har testet positivt for koronaviruset. Fire er bosatt i Stavanger kommune, en i Sandnes, en i Klepp og en i Haugesund kommune.
 • NORGE: Ifølge tall fra FHI er totalt 86 personer i Norge smittet av koronaviruset. Ingen av dem er alvorlig syke eller på sykehus.
 • OLJÅ: Onsdag meldte også Equinor at en ansatt utenfor Norge har påvist smitte.
 • Aftenbladet oppdaterer saken.

Her finner du nyttige svar om koronaviruset:

Les også

Fakta om koronaviruset

Les også

10 kjappe om koronaviruset - se kart over utbredelse

Les også

Åtte ting du som forelder bør vite om koronaviruset

Les også

Fem spørsmål og svar om koronavirus og sport

Trenger du råd?

Hvis du spørsmål om koronaviruset bør du først og fremst ringe det nasjonale nummeret som Folkehelseinstituttet har opprettet: 815 55 015.

Grunnet stor pågang har Stavanger legevakt opprettet et telefonnummer for dem som tror de kan være smittet av koronavirus: 51914030. Åpningstiden er hver dag mellom klokken 09 og 22.

Les også

Disse skal du ringe hvis du mistenker koronasmitte

Les også

25 medarbeidere på SUS i korona-karantene

Les også

Sandnes legevakt tester for korona gjennom bilvinduet

Oversikt over kommunene:

Oversikten ble sist oppdatert fredag klokken 07.00

STAVANGER: Mandag ettermiddag kom meldingen om at én test viste koronasmitte. Senere har det kommet tre positive prøvesvar til, slik at det nå er fire personer i Stavanger med registrert koronavirus. De to siste er elever ved henholdsvis en videregående skole og en barneskole.

SANDNES: En person er registrert smittet med koronavirus i Sandnes.

KLEPP/TIME: Time og Klepp har felles legevakt, Fra Klepp melder kommunelege Roman Benz at en person har påvist smitte onsdag kveld.

HAUGESUND: Onsdag opplyser Smittevernlege Teis Qvale at én person har testet positivt for koronavirus i Haugesund. Vedkommende er i hjemmekarantene og skal være i god form. Behandling blir ikke iverksatt.

BJERKREIM: Én person fra kommunen ble testet mandag på SUS, men testet negativt, opplyser kommuneoverlege Knut Vassbø. Tirsdag og onsdag har det ikke blitt foretatt nye prøver. 

BOKN: Ingen er testet for viruset og det er ikke planlagt å teste noen, ifølge smittevernoverlege Jan Schille, onsdag ettermiddag. 

EIGERSUND: I løpet av helgen ble det sendt inn seks prøver, og mandag formiddag viser alle svarene at de er negative, ifølge kommuneoverlege Bjarne Rosenblad. Han opplyser at ingen flere har blitt testet i Eigersund. 

GJESDAL: Ingen er testet og ingen er planlagt testet, ifølge kommuneoverlege Hans Petter Torvik onsdag. 

HJELMELAND: Ti personer ble testet onsdag. Ingen smittetilfeller ble påvist, men seks av de testede hadde influensa type A. To nye tester ble foretatt mandag. Venter fortsatt på svar, opplyser kommuneoverlege Bjarte Sørensen fredag.

HÅ: To personer ble testet mandag. Prøvesvar vil trolig komme onsdag, ifølge kommuneoverlege Gerd Signy Omland. 

KARMØY: Smittevernlege Martin Eikrem opplyser at en person er testet i forrige uke, men negativt utslag. Det er ikke mistanke om flere tilfeller og dermed ikke planlagt å teste flere, ifølge Eikrem onsdag. 

KVITSØY: Ingen smittetilfeller påvist og ingen er testet, ifølge kommuneoverlege Stanko Matic onsdag. 

LUND: Ingen smittetilfeller påvist og ingen testet, ifølge kommuneoverlege Bjarne Rosenblad osndag. 

RANDABERG: Torsdag ble en person testet og var i hjemmekarantene. Fredag kom prøveresultatene tilbake negative. Onsdag ble en familie på fire testet, etter opphold i Italia. De er i hjemmekarantene, bekrefter kommuneoverlege Ole Bernt Lenning.

SAUDA: Kommuneoverlege Knut Omdal opplyser at kommunen har fått svar på alle tester og alle er negative. Ingen nye tester er foretatt onsdag.

SIRDAL: Ingen smittetilfeller, ingen har blitt testet og ingen testing er planlagt, forteller kommuneoverlege Ivan Jovovic onsdag.

SOKNDAL: Ingen smittetilfeller, ingen har blitt testet, ingen planlagte tester, var status onsdag ettermiddag, ifølge kommuneoverlege Inger Skretting Opstad.

SOLA: Tre personer ble testet onsdag i Sola, opplyser kommuneoverlege Roman Benz.

SULDAL: Ingen har så langt blitt testet for viruset i Suldal og det er ikke planlagt testing mandag. Kommuneoverlege Harald Bjarne Hellesen forteller at rundt fem helsepersonell er i hjemmekarantene, men at de ikke har symptomer. Derfor vil heller ikke testing bli foretatt på nåværende tidspunkt. 

STRAND: Forrige uke ble tre personer testet i Strand. Alle prøvene var negative. Mandag ble det ikke foretatt testing av koronasmitte. Aftenbladet har ikke lyktes i å komme i komme i kontakt med smittevernoverlege i Strand kommune onsdag ettermiddag.

TYSVÆR: Ingen smittetilfeller, ingen har blitt testet og det foreligger ingen planlagte tester, opplyser kommuneoverlege Mariann Eintveit Lie.

UTSIRA: Ingen smittet og ingen testet, opplyser rådmann Bjørn Arthur Aadnesen onsdag.

VINDAFJORD: Mandag er en helsepersonell i karantene etter å ha vært på et fly i Europa med mulig smitte om bord. Onsdag opplyser kommuneoverlege Terje Kleiven at prøven var negativ og at karantene er opphevet.

Publisert:
 1. – Hvor sårbare er vi egentlig i Norge?

 2. Helsemyndighetene skal ta i bruk spyttprøver som koronatest

 3. Linda Hofstad Helleland åpner pengesekken for Rogaland

 4. Tegnell tar selvkritikk

 5. Flertallet av lærerne klarte ikke å følge opp sårbare elever i hjemmeskole

 6. Undersøkelse: Hver tredje nordmann unngår helsetjenester

 1. Korona-viruset
 2. Sauda
 3. Sauda kommune
 4. Folkehelseinstituttet
 5. Virus