Minneord: Sindre Bø

Sindre Bø er død, 49 år gammel.
 • Minneord
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

På vegne av hele fagmiljøet i samfunnssikkerhet ved UiS:

Odd Einar Olsen, Bjørn Ivar Kruke, Sissel Haugdal Jore, Lillian Katarina Stene, Ole Andreas Engen

Vår kjære kollega Sindre Bø døde torsdag ettermiddag i en tragisk kiteulykke i Hunnedalen. Sindre ble bare 49 år gammel. Våre varme tanker går til hans nærmeste, familien og venner.

Han jobbet i mange år som journalist i Stavanger Aftenblad og spesielt med sportsjournalistikk og friluftsliv. Som frilans journalist skrev han mange artikler, reportasjer, intervjuer og portretter til norske magasiner av alle kategorier. Sindre deltok aktivt i samfunnsdebatten og var engasjert og kunnskapsrik. Han skrev flere kronikker om sikkerhet innen friluftsliv, om beredskap og om vårt forhold til naturen. I de senere år var han særlig opptatt av risikoer knyttet til masseturisme i attraktive turistmål.

Sindre var en aktiv klatrer i hele sitt voksne liv, svært friluftsinteressert og bidro som frivillig i Rogaland Alpine Redningsgruppe og deltok i mange redningsaksjoner rundt Kjerag. Han hadde også en deltidsstilling i Norsk Turistforening.

Sindre begynte som universitetslektor i journalistikk ved Universitetet i Stavanger i 2016. Fra januar 2018 ble han en del av fagmiljøet i samfunnssikkerhet der han arbeidet som prosjektleder i Rådet for samfunnssikkerhet og beredskap i kunnskapssektoren. Han ble raskt en viktig del av fagmiljøet i samfunnssikkerhet ved UiS både som fagperson og menneske. Som prosjektleder var han fra første dag en sentral person i utviklingen av sikkerhet og beredskap i kunnskapssektoren.

Vi husker Sindre først og fremst som en nær og god kollega og venn. Sindre var flink med ord og med mennesker. Vi minnes han som en engasjert og kunnskapsrik person. Han var den som kunne stille de nødvendige spørsmålene til det vi holdt på med, og som ofte kom med de gode svarene selv.

Det er ufattelig at vi plutselig sitter her uten Sindre, som så brått ble revet bort fra oss nå i påsken. Vi kommer til å savne Sindres refleksjoner og engasjement i faglige diskusjoner, som skribent og samfunnsdebattant med hodet og hjertet på rett plass. Sindre - du løftet oss.

Det var et sjokk for oss alle å få denne nyheten, og en påminnelse om hvor fryktelig skjørt livet er. Sindre har satt dype spor. Vi skal aldri glemme alt han gav, som fagmann, kollega og venn. Han vil bli dypt savnet.

Les også

 1. Minneord til Sindre Bø: Fjellklatreren

 2. – Dette er et veldig tap for gruppen vår, og hele klatremiljøet. Det er bare utrolig trist

Publisert:
 1. Samfunnssikkerhet
 2. Beredskap
 3. Stavanger Aftenblad
 4. Universitetet i Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Se hvor mye det har snødd i Sirdal

 2. Alec Baldwin skjøt og drepte en filmfotograf ved et uhell

 3. Nominert til gjev pris

 4. FHI: – Flere bør ta 3. dose koronavaksine

 5. Storbritannias dronning på sykehus

 6. Ble tobarnsmor med 18 års mellomrom: – Jeg er ikke lenger så skråsikker