Kontrakt på 220 millioner til Stangeland Maskin

Stangeland Maskin fikk storjobb i byggingen av Statnetts nye transformatorstasjon på Fagrafjell.

Publisert: Publisert:

Her på Fagrafjell, i grenselandet mellom Sandnes, Gjesdal og Time, skal den nye transformatorstasjonen komme. Foto: Statnett

 • Ove Heimsvik
  Journalist

– I dagens marked er dette en utrolig viktig kontrakt. Det er betryggende å vite at vi får en såpass stor jobb, sier daglig leder Tommy Stangeland i Stangeland Maskin til Aftenbladet.

Selve anleggsjobben er beregna å starte i februar neste år. Fagrafjell transformatorstrasjon, i grenselandet mellom kommunene Sandnes og Time, er planlagt å stå ferdig i 2024 og skal sikre strømforsyningen i Sør-Rogaland gjennom det som ofte betegnes som «Lyse-løypa» mellom Lysebotn og Fagrafjell.

Myndighetene ga konsesjon til den nye kraftlinja i slutten av september.

– Vi har veldig gode erfaringer med Stangeland Maskin fra andre prosjekter i Rogaland. De har nylig stått for grunnarbeidene på de nye transformatorstasjonene i Sauda og Bjerkreim, og vi ser fram til å fortsette samarbeidet, sier konserndirektør for bygg og anlegg i Statnett, Elisabeth Vike Vardheim, i en pressemelding.

Tommy Stangeland i Stangeland Maskin og Elisabeth Vike Vardheim i Statnett undertegner kontrakten verdt 220 millioner kroner. Foto: Statnett

Både Stangeland Maskin og andre entreprenørbedrifter gikk nylig hardt ut mot Statens vegvesen, fordi store og viktige infrastruktur-prosjekter er satt på vent.

Ikke minst av den grunn er det viktig for Stangeland Maskin å fylle på med andre oppdrag for å holde bedriftens knapt 700 ansatte i arbeid.

– Oppdraget på Fagrafjell er kjærkomment. Der skal vi planere arealet, lage atkomstvei, grave for avløp og vann og ikke minst forflytte store mengder masse. I tillegg er det en stor betongjobb, et oppdrag som Jærentreprenør kommer til å få, sier Tommy Stangeland.

Han regner med at om lag 25 Stangeland-ansatte blir sysselsatt i anlegget på Fagrafjell. Stangeland er stolt over at bedriften ble rangert høyest i samtlige kriterier som tilbyderne ble rangert etter, og han er spesielt fornøyd med å få 10 av 10 mulige poeng på helse, miljø og sikkerhet.

– Hvordan ser ordreboka ut for det neste halvåret?

– Vi er på jakt etter mer jobb og vet at det kommer oppdrag både innenfor skolebygging, overvannshåndtering og rehabilitering framover. I tillegg kan det godt hende at vi må se etter oppdrag også utenfor Rogaland. Vi skal gjøre alt vi kan for å unngå permitteringer, sier Tommy Stangeland.

Publisert:

Les også

 1. Konsesjon til kraftlinja mellom Lysebotn og Fagrafjell

 2. Statnett bygger kraftledning for 2 milliarder kroner i Rogaland

 3. Kan dette milliardprosjektet sørge for to nye veier på Jæren?

 4. Over 100 kom for å se hvor Lyseløypa skal landes

 5. Her kommer 11 kraftlinjer og en transformator som vil kreve nesten to jærgårder

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinnen i 70-åra fikk et illebefinnende under pensjonistturen. Det reddet Sør-Rogaland fra et omfattende koronautbrudd

 2. Uniformert politi ved Lye skule onsdag morgen

 3. Familie­selskap skal være grunn til flere korona­smittede i Stavanger

 4. Kvinnelig lærer tiltalt for sex med mindreårig elev

 5. Ingebrigtsen gjør narr av Warholm-utspill

 6. Aktor mener Bertheussen kvittet seg med printer for å fjerne bevis

 1. Strømforsyning
 2. Stangeland Maskin
 3. Sandnes
 4. Lysebotn
 5. Lyse