Kontrakt på 220 millioner til Stangeland Maskin

Stangeland Maskin fikk storjobb i byggingen av Statnetts nye transformatorstasjon på Fagrafjell.

Her på Fagrafjell, i grenselandet mellom Sandnes, Gjesdal og Time, skal den nye transformatorstasjonen komme.
 • Ove Heimsvik
  Ove Heimsvik
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– I dagens marked er dette en utrolig viktig kontrakt. Det er betryggende å vite at vi får en såpass stor jobb, sier daglig leder Tommy Stangeland i Stangeland Maskin til Aftenbladet.

Selve anleggsjobben er beregna å starte i februar neste år. Fagrafjell transformatorstrasjon, i grenselandet mellom kommunene Sandnes og Time, er planlagt å stå ferdig i 2024 og skal sikre strømforsyningen i Sør-Rogaland gjennom det som ofte betegnes som «Lyse-løypa» mellom Lysebotn og Fagrafjell.

Myndighetene ga konsesjon til den nye kraftlinja i slutten av september.

– Vi har veldig gode erfaringer med Stangeland Maskin fra andre prosjekter i Rogaland. De har nylig stått for grunnarbeidene på de nye transformatorstasjonene i Sauda og Bjerkreim, og vi ser fram til å fortsette samarbeidet, sier konserndirektør for bygg og anlegg i Statnett, Elisabeth Vike Vardheim, i en pressemelding.

Tommy Stangeland i Stangeland Maskin og Elisabeth Vike Vardheim i Statnett undertegner kontrakten verdt 220 millioner kroner.

Både Stangeland Maskin og andre entreprenørbedrifter gikk nylig hardt ut mot Statens vegvesen, fordi store og viktige infrastruktur-prosjekter er satt på vent.

Ikke minst av den grunn er det viktig for Stangeland Maskin å fylle på med andre oppdrag for å holde bedriftens knapt 700 ansatte i arbeid.

– Oppdraget på Fagrafjell er kjærkomment. Der skal vi planere arealet, lage atkomstvei, grave for avløp og vann og ikke minst forflytte store mengder masse. I tillegg er det en stor betongjobb, et oppdrag som Jærentreprenør kommer til å få, sier Tommy Stangeland.

Han regner med at om lag 25 Stangeland-ansatte blir sysselsatt i anlegget på Fagrafjell. Stangeland er stolt over at bedriften ble rangert høyest i samtlige kriterier som tilbyderne ble rangert etter, og han er spesielt fornøyd med å få 10 av 10 mulige poeng på helse, miljø og sikkerhet.

– Hvordan ser ordreboka ut for det neste halvåret?

– Vi er på jakt etter mer jobb og vet at det kommer oppdrag både innenfor skolebygging, overvannshåndtering og rehabilitering framover. I tillegg kan det godt hende at vi må se etter oppdrag også utenfor Rogaland. Vi skal gjøre alt vi kan for å unngå permitteringer, sier Tommy Stangeland.

Les også

 1. Konsesjon til kraftlinja mellom Lysebotn og Fagrafjell

 2. Statnett bygger kraftledning for 2 milliarder kroner i Rogaland

 3. Kan dette milliardprosjektet sørge for to nye veier på Jæren?

 4. Over 100 kom for å se hvor Lyseløypa skal landes

 5. Her kommer 11 kraftlinjer og en transformator som vil kreve nesten to jærgårder

Publisert:
 1. Strømforsyning
 2. Stangeland Maskin
 3. Sandnes
 4. Lysebotn
 5. Lyse

Mest lest akkurat nå

 1. Han blir sjef i Bjørn Rygg-selskap

 2. Nytt slag for Rødne: – Dette kom som lyn fra klar himmel

 3. Viking glimrende før pause, mistet seieren på overtid

 4. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen

 5. Guldvog: – Testing i skoler og barnehager kan nedprioriteres

 6. Slik spilles kvartfinalene: Viking kan møte Brann i cupen