Familiebolig i Sandnes ramponert og tagget med skjellsord

En bolig på Vatne i Sandnes ble tagget natt til søndag. Innbruddstyver har både stjålet gjenstander for store verdier og drevet hetsende hærverk.

Publisert: Publisert:

Innbruddstyvene har tatt seg tid til å tagge for å ødelegge og krenke. Foto: Privat

 • Dag-Henrik Fosse
  Journalist
 • Elisabeth Bie
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Krininalteknikere fra politiet fortsetter mandag arbeidet sitt i og rundt boligen som ble vandalisert natt til søndag. Foto: Ronny Hjertås

Det lesbiske ekteparet fikk sjokk da de kom hjem natt til søndag. Ikke bare hadde gjerningspersonene stjålet for store verdier fra hjemmet deres på Vatne. Inntrengerne hadde også tatt seg tid til å ødelegge det meste av innbo, og samtidig utføre tagging som tydelig viste hva de mener om beboerne i huset.

Men det er ikke første gangen paret opplever truende, anonyme meldinger av samme slag. Like etter 17. mai dukket dette brevet opp i postkassen - uadressert og ufrankert:

Dette brevet lå i postkassen etter at ekteparet flagget med regnbueflagg ved siden av det norske flagget 17. mai. Foto: Privat

– Vi setter brevet og innbruddet i sammenheng, og regner med at det er noen som bor i nabolaget som står bak, sier en av kvinnen som bor i boligen til Aftenbladet.

Også det anonyme brevet er anmeldt til politiet.

Regnbueflagg provoserte

Hun forteller at det som utløste det anonyme brevet, var at familien flagget med regnbueflagg i tillegg til norsk flagg på 17. mai. Regnbueflagget er et symbol på homofiles rettigheter.

– 17. mai er ikke bare den norske nasjonaldagen, men også Verdensdagen mot diskriminering av homofile. Som et homofilt par ønsket vi å markere det. Dette har provosert noen svært kraftig, sier kvinnen.

Brudebildet av ekteparet var tatt ut av rammen og revet i biter. Foto: Privat

Politiet har nå plombert hele boligen for å gjøre grundige tekniske undersøkelser. Familien håper at de kan flytte hjem igjen i løpet av mandagen.

– Uvanlig

– Det er uvanlig at uvedkommende som bryter seg inn i en bolig i tillegg til å ta med seg verdigjenstander også tagger veggene inne og påfører skader på boligen, så her har innbruddstyvene hatt andre motiver enn bare vinnings hensikt, sier Rikke Lyngdal til Aftenbladet. Hun er politifaglig etterforskningsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

De som bor i boligen var ikke hjemme da innbruddet fant sted, sier politiet.

Ødeleggelse, tyveri, rot og hat. Det møtte ekteparet da de kom hjem til bolighen sin natt til søndag. Foto: Privat

Vegger tagget

– Flere av veggene er tagget, det er gjort ødeleggelser i huset og ulike gjenstander er stjålet, sier Rikke Lyngdal. Hun ønsker ikke å gå i detalj om hva som er stjålet, siden saken er under etterforskning, men vil gjerne ha tips fra publikum.

Boligen i Sandnes var herpet etter nattens besøk. Foto: Politiet

Politiet vil ha tips

– Vi har gått rundt i nabolaget for å høre om noen har sett eller hørt noe som kan settes i forbindelse med innbruddet, sier etterforskningslederen.

Hun vil også at personer som har opplysninger i tidsrommet mellom klokken 22.30 lørdag kveld og klokken 00.30 søndag om å ta kontakt.

I tillegg til å stjele, var det meste av inventar knust og ødelagt. Også dette akvariet. Foto: Privat

– Politiet fikk melding om innbruddet klokken 00.52 natt til søndag, opplyser operasjonsleder John Ask ved Sør-Vest politidistrikt.

Publisert:

Les også

 1. Avhører vitner etter at kvinne omkom på Sørlandet

 2. Væpnet politiaksjon på Tjensvoll

 3. Skal ikke være alvorlig skadet

Mest lest akkurat nå

 1. Ryfylketunnelen nattestengt fra mandag

 2. Hareide signerte byvekstavtalen: - En god dag for Rogaland

 3. Vegvesenet hever kontrakten med Tecsidel - Ryfast fortsatt gratis

 4. Viking må trolig endre på laget

 5. Hun danket ut politikere i kampen om Stavanger-jobb

 6. Når en gruppe i samfunnet føler seg spesielt uthengt, må det være på sin plass å lytte, og å innrømme feil.

 1. Politiet
 2. Sør-Vest politidistrikt
 3. Tagging
 4. Sandnes
 5. Mye lest