Flertallet vil ha p-avgift ved Gamlingen

Det blir etter alt å dømme vedtatt å innføre p-avgift både ved Sif Stadion og Tjensvoll gravlund.

Publisert: Publisert:

Periodevis stort besøk på Gamlingen har fått Stavanger kommune til å sette søkelyset på parkeringssituasjonen i området. Foto: Carina Johansen

 • Stein Halvor Jupskås
  Journalist

I tillegg skal det rives et bolighus like ved Mosheim sykehjem rives, og det skal anlegges 17 nye p-plasser der.

Parkeringssituasjonen ved nye Gamlingen har vært problematisk helt siden åpningen sommeren 2017. Kommunedirektøren viser til utstrakt ulovlig parkering i perioder og videre til trafikkfarlige situasjoner i forbindelse med parkering.

Rune Askeland (MDG) er leder i Utvalg for miljø og utbygging (UMU). På onsdagens møte ble saken utsatt for å gjennomføre befaring før neste møte.

– Vi i flertallet har kommet til at det bør innføres tidsbegrenset parkering og parkeringsavgift både på den nye parkeringsplassen og på de to eksisterende, ved Tjensvoll gravlund og ved Siffen, sier Askeland.

Flertallspartiene i UMU består, foruten MDG, av Ap, FNB og Sp. Fellesforslaget legger opp til at besøkende ved Tjensvoll Gravlund skal få egne dedikerte parkeringsplasser med inntil 1 time gratis parkering og at settes av 20 parkeringsplasser nær kapellet til formålet.

I forslaget ber de også kommunedirektøren om å gå i dialog med gravlundsjefen for at deltakere ved begravelser skal kunne bruke de 20 parkeringsplassene gratis i passelig tid i forkant, under og i etterkant av begravelser. Men det er ikke avklart hvordan dette skal løses i praksis.

Les også

Etterlyser nærmere handikap-parkering på Gamlingen

Les også

Kaoset på Gamlingen trenger langsiktige løsninger

Les også

Foreslår avgiftsparkering ved Gamlingen

På Siffen ønsker flertallet å sette opp fysiske sperrer, slik at folk ikke lenger lar seg friste til å parkere på sykkelsti og grøntområder når de oppmerkede plassene er fylt.

Han mener det ikke er noen grunn til at området rundt Gamlingen skal behandles annerledes enn andre områder som alt har avgiftsparkering.

– Det er et godt kollektivtilbud i området, og gode muligheter både for sykkel og gange. Vi vurderer å opprette flere HC-plasser i området. Vi gjør det ikke nå, men vi vil vurdere behovet for det senere, sier Askeland.

Høyres Ingebjørg Folgerø varsler alt nå at hun kommer til å stemme imot forslaget om avgiftsparkering rundt Gamlingen.

– Tidsbegrensing er greit, men avgift er ikke greit. Det gjelder først og fremst gravlunden, der folk kommer til Tjensvoll gravkapell for å delta i begravelser. Jeg kjenner ikke til at det er noen kirker i dag i Stavanger som har p-avgift utenfor. Tjensvoll er et av få steder der man kan få en ikke-kirkelig seremoni ved begravelser. Det å sitte på ank under en begravelse, og frykte for at man har en parkeringsbot på 700 kroner når man kommer ut igjen, det er ikke greit, sier Folgerø.

– Er det greit med avgiftsparkering på Siffen og på den nye parkeringsplassen, da?

– Nei. For da kommer alle til å parkere ved gravlunden likevel. Det må være gratis alle de stedene, mener Folgerø.

Nå blir det nok neppe gratis.

http://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/sa/multimedias/edc9223e-03fa-429d-9b0d-4c15720f7fd8%20http://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/sa/multimedias/41e80c51-75c0-40e5-a8d3-d891f134aa1e%20
Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Helsetilsynet mener Sirdal har begått flere lovbrudd i behandlingen av gravid kvinne

 2. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

 3. Brann i søppeldunk på Arkaden

 4. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

 5. Her rygger leddbussen ned på Diagonalen

 6. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

 1. Begravelse
 2. Rune Askeland
 3. Sykehjem
 4. Tjensvoll
 5. Gamlingen