Slik kaster du julesøppelet

Gavepapiret går som restavfall – ikke papir. Og buler bossdunken over sine bredder kan du kjøpe ekstrasekker av kommunen. Men husk å bruke gyldig pose.

Julepapir skal kastes i restavfallet, sier Audun Roaldkvam.
 • Christine Andersen Johnsen
  Christine Andersen Johnsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Hvor skal ribbefettet? Hvor skal gavepapiret? Når kommer tømmebilen i romjula og over nyttår? Og hva med Finnøy, Rennesøy og Forsand?

Her får du svarene.

Stavanger kommune

I Stavanger kommune er det avdeling for Renovasjon og miljø som gir renovasjonstjenester.

Disse tømmedagene gjelder i romjula og i begynnelsen av nyåret:

 • Mandag 30.12. tømmes som normalt
 • Tirsdag 31.12. tømmes som normalt
 • Onsdag 1.1.2020 tømmes torsdag 2.1.2020

Papir og gavepapir

Papir, drikkekartonger og papp skal i den grønne beholderen – men dette gjelder ikke gavepapir. Gavepapir og skittent papir skal nemlig i restavfallet.

Er restavfallsdunken full, kan du kjøpe ekstra poser til restavfall hos kommunen. Sekk for restavfall koster 46 kroner, og prisen dekker henting og behandling av avfallet. Sekk kan også kjøpes på Forus Gjenvinningsstasjon. Der koster de 30 kroner.

Mat og matfett

Mindre mengder tørkepapir med matfett kan du legge i den brune beholderen for organisk avfall, altså i matavfallet.

Matolje og fett må ikke i vasken og toalettet. Det tetter rørene og lokker til seg rotter. Større mengder olje og fett skal tømmes i en tett boks og settes i den røde beholderen for farlig avfall. Merk boksen med hva den inneholder. Du bestiller henting av den røde beholderen på hentavfall.no.

Juletre

Visste du at juletreet ditt, hvis du bor i Stavanger, også blir hentet av kommunen? Det står oppgitt i tømmekalenderen din hvilken dato juletreet ditt skal hentes. Juletreet legges da på samme sted som søppelbeholderen ellers settes ut. Tømmekalenderen din kan du finne her.

Nye Stavanger kommune

Fra 2019 har folk i Stavanger og Finnøy kastet all slags plast i dunken for restavfall. Fra 2020 gjelder dette også folk i Rennesøy. Den siste sekken med plast hentes i februar 2020.

Renovasjonen IKS har ansvar for avfallsinnsamlingen i Nye Stavanger, Nye Sandnes og Ryfylke.

Sandnes kommune

I Sandnes er det avdeling for vann, avløp og renovasjon som har ansvar for avfallet.

Papir og gavepapir

I Sandnes, som resten av landet, skal glanset julegavepapir i restavfallet.

Juletre

Også Sandnes kommune ordner henting av juletreet ditt. Ifølge kommunen skal treet hentes i uke 2 eller 3, avhengig av hvor du bor, og skal settes ut sammen med den brune dunken.

For mye avfall

Hvis det ble litt mye julepapir eller annet avfall, og dunken er full, kan du kjøpe et ekstramerke og feste på en avfallssekk som settes ut sammen med dunken. Merket kjøpes på Sandnes bibliotek eller kommunens servicekontor.

Nye Sandnes kommune

For beboere i Forsand kommune følger de fremdeles Forsands tømmekalender i romjulen. Men fra 01.01 blir det en del endringer for de ferske beboerne i Nye Sandnes kommune. De vil få utlevert tre nye søppelbeholdere, og ny tømmedag blir mandager. Første tømming av restavfall blir 6. januar 2020.

Randaberg kommune

Her kan du se tømmekalenderen for Randaberg kommune.

Julepapiret

Innpakningspapiret til julegavene skal kastes i restavfallet. Vær også obs på noen endringer i kjørerutene i julehøytiden.

I Randaberg kan du sette ut sekker med julepapir sammen med restavfallsdunken. Renovatørene tar sekken med seg på den aller første tømmingen etter julaften.

Juletre

I Randaberg hentes juletreet ditt i uke 3. Juletreet settes ut sammen med avfallsdunken for bioavfall.

Sola kommune

Juletre

Sola kommune henter juletreet hjemme hos deg i januar. Hvilken dato du skal sette ut juletreet hjemme hos deg, kan du sjekke i tømmekalenderen.

Julepapir

Julepapiret skal i restavfallsdunken. Hvis du har mer restavfall enn det er plass til i dunken, kan du kjøpe avfallssekker til 65 kroner per sekk på Sola bibliotek og Tananger bibliotek. Du setter sekken frem på hentedag den uka det tømmes restavfall hos deg.

Publisert:
 1. Jul
 2. Guide
 3. Miljø
 4. Avfall
 5. Sandnes kommune

Mest lest akkurat nå

 1. Vil gi billig strøm til 2000 hytter

 2. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

 3. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 4. Mia Gundersen og Espen Hana er aller best når de får skuldrene ned, puppene opp og herjer med seg selv

 5. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

 6. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største