Rogalandsbenken har ikke tid til Solamøtet

Dag 2 av det tradisjonsrike Solamøtet blir avlyst førstkommende tirsdag. Stortingspolitikerne fra Rogaland har fått beskjed om å møte på Stortinget.

Publisert: Publisert:

Deler av Rogalandsbenken under Solamøtet i fjor. I år har de fått beskjed om å innfinne seg på Stortinget. Foto: Fredrik Refvem

 • Stein Halvor Jupskås
  Journalist

Det er benkeleder Tina Bru (H), regiondirektør Tone Grindland i NHO og fylkesordfører Marianne Chesak (Ap) som melder om det inntrufne:

«Grunnet utvidet reisevirksomhet i Stortingets komiteer, har det oppstått en situasjon der en stor del av stortingsrepresentantene i Rogaland er blitt tilbakekalt, for at Stortinget skal være beslutningsdyktige i henhold til lovpålagte krav. Oppmøtet fra Rogalandsbenken vil derfor bli for lavt til av vi ser det som hensiktsmessig å gjennomføre «Møte med Rogalandsbenken» 14. januar 2020.»

– Det er veldig synd at det har blitt slik. Hele Rogalandsbenken prioriterer Solamøtet veldig høyt, men det blir utfordrende når møtet faller på en dag da det også er møte i Stortinget. I år var det så mange forfall, blant annet på grunn av komitéreiser på Stortinget, at vi ble nødt til å gjøre det på denne måten. Det betyr på ingen måte at vi har noen uvilje mot å komme på Solamøtet, sier Tina Bru til Aftenbladet.

Les også:

Les også

Solamøtet: Glem det, Oslo, energihovedstaden ligger i Stavanger

Les også

Solamøtet går på tomgang mens Preben Strøm lurer i buskene

Les også

Statsrådkandidater på Solamøtet? Erna: - Ha, ha, ha

Innspillene som var planlagte vil bli gitt direkte til Rogalandsbenken, og fulgt opp i det planlagte møtet med stortingspolitikerne 20. mai 2020.

Solamøtets første dag, som er mandag, vil bli gjennomført som planlagt. Årets tema er «Rogaland griper mulighetene».

Solamøtet er en næringspolitisk konferanse som har blitt arrangert siden begynnelsen av 90-tallet. Den samler ledere fra næringsliv, forskning, politikk og forvaltning. Konferansen arrangeres i samarbeid mellom NHO Rogaland, Rogaland fylkeskommune, KS, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Næringsforeningen Haugalandet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Fem nye smittetilfeller i Stavanger tirsdag - nok en smittet fra busstur

 2. – Et slag under beltestedet fra Høie

 3. Etter 19 år med dårlige vaner, har Ole Klemetsen fått nok. Nå starter han på et nytt prosjekt.

 4. Tina Bru sitt nye hus på Stokka må ligne på et uthus

 5. Lye-saken: Politiet tror de vil finne gutten på steinen

 6. Finansministeren: Ja til julebord på gavekort

 1. Solamøtet
 2. Rogaland
 3. Sola
 4. Næringsforeningen i Stavanger-regionen
 5. Marianne Chesak