To menn pågrepet etter to væpnede hotellran i Stavanger

To Stavanger-menn i 20-årene ble natt til onsdag pågrepet av politiet, etter at hotellene Clarion Hotel Energy og Scandic Forum ble ranet. Den hovedmistenkte skal ha truet betjeningen med en pistol ved begge hotellene. Onsdag morgen er våpenet fortsatt ikke funnet.

Clarion Hotel Energy på Tjensvoll ble utsatt for ran natt til onsdag. Raneren fikk ikke med seg penger, fordi hotellet er kontantfritt. Foto: Jon Ingemundsen

 • Ove Heimsvik
  Ove Heimsvik
  Journalist
Publisert: Publisert:

Med bare fire minutters mellomrom natt til onsdag – klokken 01.37 og 01.41 – fikk politiet melding om ran fra de to hotellene.

Det første ranet skjedde ved Clarion Hotel Energy på Tjensvoll, der en mann maskert med finlandshette viste fram en pistol og truet en ansatt. Men raneren forlot åstedet uten penger, fordi hotellet er kontantfritt.

Maskert mann

Like etter kom altså meldingen om ran fra Scandic Forum. Også her var det en maskert mann som hadde vist fram et håndvåpen.

Les også

Hotellene vil skjerpe sikkerheten etter ran

– Raneren fikk med seg et mindre pengebeløp fra dette andre ranet, opplyser politioverbetjent Kjell Vidar Hantho ved Felles straffesaksinntak i Sør-Vest politidistrikt.

Etter ransmeldingene rykket politiet ut til Tjensvoll-området. Der ble en mann i slutten av 20-årene pågrepet, fordi han prøvde å stikke av. Denne mannen svarte ikke til signalementet politiet hadde fått av raneren, men er likevel pågrepet og innbrakt, fordi politiet vil finne ut om mannen har noe med ranene å gjøre.

SETT DENNE? DRAMATISK FOR STAVANGER-FAMILIE: OPPLEVDE STEINRAS I ITALIA.

Les også

Kvinne i 70-årene fra Rogaland omkom i frontkollisjon

Kjenninger av politiet

– Han er pågrepet fordi han var i nærheten av stedet der det ble begått en straffbar handling. Den andre pågrepne er en mann i midten av 20-årene, og denne mannen er hovedmistenkt i saken, sier Hantho til Aftenbladet.

Politiet bekrefter at de to Stavanger-mennene er kjent for politiet fra før. De to vil begge bli avhørt av politiet onsdag.

Har ikke funnet våpen

Ved 08.15-tiden onsdag opplyser politiet at de ennå ikke har funnet våpenet som skal ha blitt brukt ved de to ranene.

– Vi ransaker nå bopel på jakt etter våpen eller andre spor i saken, opplyser jourhavende jurist i politiet, Anne Mette Dale, til Aftenbladet.

Hun opplyser at politiet har sikret spor, som overvåkingsvideo og klær som kan ha tilknytning til saken, og at det onsdag blir gjort avhør av vitner i saken.

Senere på dagen er det planlagt avhør av de to mennene.

– Hva slags våpen ble brukt under ranene?

– Det vet vi ikke, men et vitne har beskrevet det som en pistol, sier Dale.

Vinning og narkotika

Den hovedmistenkte i saken er en 25 år gammel Stavanger-mann. Han er ikke tidligere domfelt, men siktet for en rekke vinnings- og narkotikalovbrudd.

Den andre pågrepne i saken, en 27 år gammel mann fra Stavanger, er også omfattet av ransetterforskningen. Politiet etterforsker onsdag om det var noen forbindelse mellom de to mennene under ranene.

– Men formelt er 27-åringen siktet for narkotikalovbrudd, fordi han hadde narkotika på seg da han ble pågrepet, opplyser Dale.

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Ran
 3. Tjensvoll
 4. Sør-Vest politidistrikt
 5. Hotell

Mest lest akkurat nå

 1. 20 nye smitte­tilfeller i Stavanger, Sandnes og Sola

 2. Mindreårig gutt siktet for overgrep på Lye

 3. Bilselgeren: – Føler meg dolket i ryggen

 4. Storm og mye regn i vente: – Risikabelt å holde seg nær havet

 5. Hun levde et liv i avhengighet: – Jeg vil ikke skamme meg lenger

 6. Hundre personer står i kø. Nå vil kommunen selge omstridte boliger