Her er vinnerne av Aftenbladets tegnekonkurranse

JÆREN: I konkurranse med rundt 12.000 andre innsendte bidrag var 25 førsteklassinger ved Engelsvoll skule i Klepp aller best til å formidle sine håp.

Første trinn ved Engelsvoll skule på Klepp Stasjon i skoleåret 2019–2020 er vinner av Aftenbladets tegnekonkurranse 2019. Foran f.v.: Eline Aurora Lio, Theo Kristensen Nyborg og Emil Swift. Andre rekke f.v.: Tristan Nicolai Nielsen Hjelmervik, Synne Martby-Skogsholm, Kyle Quinn, Elsi Erås Lorentzen, Stine Rød, Synne Lothe Egeland, Silas Eldøy Salte, Elian Gilje Gjertsen og Askil Tunheim. Tredje rekke f.v.: kontaktlærer Jane Aasland, Line Saurdal Hetland, William Nysæter Dyrli, Austin Thitipong Jakobsen, Jorunn Hanna Høien, Tirill Martby-Skogsholm, Liv Ivanovska-Svendsen, Anneli Støve, Emil Auestad, kontaktlærer Sigrid Sofie Kvassheim, Malin Folkvord Høyland, Vilde Bjørnsson Anda og Melissa Lillegraven. Lukas Peciulis er også elev ved første trinn og har vært med og laget vinnerbildet, men han var ikke til stede da bildet ble tatt.
 • Ove Heimsvik
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Juryen har kåret vinneren av Aftenbladets tegnekonkurranse 2019:

Første trinn ved Engelsvoll skule i Klepp.

Onsdag morgen fikk aftenbladredaktør Tarald Aano gleden av å troppe opp ved skolen, knakke på klasseromsdøra og røpe nyheten for elevene.

Med seg hadde han en sjekk på 2500 kroner, som er selve hovedpremien i tegnekonkurransen.

– Snop!

– Is!

Elevene roper ut, når vi lurer på hva premiepengene bør brukes til.

Les også

Juletegningene strømmer på - og snart kommer pepperkakehusene

Les også

Tegner håp for årets julefeiring

Dans, fotball og havforskning

– At jeg kunne bli danser, siden jeg elsker å høre på musikk og danse, sier eleven Jorunn Hanna Høien, når vi spør hva som er hennes håp.

Jorunn har tegnet en danser, der du ser bare det ene beinet, med hendene opp og et stort smil om munnen.

– Jeg håper at alle barn får spille fotball, sier Silas Eldøy Salte. Han har tegnet et fotballmål, en ball og et stooort smilefjes.

«Jeg håper at jeg kan bli havforsker», står det på bildet av en fisk, som Theo Kristensen Nyborg har tegnet. Men Theo heller mer til snop enn til havforskning, om han helt selv fikk bestemme hva premien skulle gå til.

 • SE VIDEO: Her får elevene vite at de har vunnet

– Dette er seksåringen!

Bidraget fra Engelsvoll er et stort silkebilde, satt sammen av 25 mindre bilder – ett bidrag fra hver av elevene på første trinn.

«Håp» er altså tema for konkurransen, og seksåringene fra Klepp Stasjon har valgt fra et vidt spenn – fra det helt nære og kjente, som et håp om at alle barn må få is, til det veldig store, som at alle barn må få mat og at det ikke må bli mer krig.

– Det er jo akkurat dette som er seksåringen – både store og mindre perspektiver, sier den ene av to kontaktlærere for første trinn ved Engelsvoll skule, Sigrid Sofie Kvassheim – eller bare Fie, som hun blir kalt.

– Da vi startet arbeidet med temaet håp, gikk vi blant annet gjennom barnas rettigheter og vi så på filmer om hvordan barn har det forskjellige steder i verden. Alle barna laget sin egen skisse, med blyant og papir. Dermed måtte de jobbe både med tegning og skriving, for å beskrive hva håpet var. Så ble tegningene overført til silkestoff, og silken ble spent opp i ei ramme og satt i et staffeli. Deretter kom elevene inn, én og én, og fikk male sin rute i bildet. De har valgt farger og fått se hvordan malingen oppfører seg på silke. De får en slags wow-opplevelse mens de jobber og blir så stolte og fornøyde over arbeidet sitt, forklarer hun.

«Til å bli glad av»

Kvassheim, eller Fie, ivrer for formingsfaget og har i mange år vært sentral i skolens arbeid med Aftenbladets tegnekonkurranse. Konkurransen har vært viktig for skolen, som har deltatt hvert år helt siden 2000.

– Dette ser vi fram til hvert år, sa hun for eksempel til Aftenbladet i 2013.

På korridorveggene henger flere av bidragene, og rett innenfor hovedinngangen, på en slags hedersplass, ser vi bidraget fra 2006, som var forrige gang Engelsvoll gikk helt til topps og vant hovedpremien. Temaet var «Min engel».

Om årets bidrag fra Engelsvoll sier juryen:

«Førsteklassingene ved Engelsvoll skule har laget et bilde å bli glad av – og glad i. De har jobbet godt med temaet «Håp» og laget et bilde som både er ærlig og fullt av omtanke: Noen av elevene håper på konkrete julegaver, eller at de får spille fotball. Andre håper det blir fred over alt, at alle barn får lære å se, at forurensingen stanses eller at englene passer på.

Bildet, som er laget i silkemaling, består av 25 småbilder som hver for seg er en god opplevelse. At de fungerer godt også som en helhet, er imponerende.»

– Vi er så stolte

– Jeg brenner for dette. Det å male med silkemaling, som er så fint og behagelig å holde på med... Det er en sånn ro over det, det er noe magisk over hele prosessen, sier Fie, og blir nesten beveget i stemmen.

– Hva betyr en sånn heder og premie?

– Det er veldig stort, for hver enkelt og for skolen. Vi er så stolte, sier Fie.

Rektor Lisa Bøvik er enig:

– Det er veldig kjekt for elevene som har jobbet veldig godt med oppgaven, og det er kjekt å komme fram i media med noe positivt. Det òg gir håp – for en kjempegod skole!

Les også

 1. Vil at barn skal tegne den nye Lervig-parken på Storhaug

 2. God jul i mer enn 120 år

 3. Tegnekonkurransen er en forfeilet tradisjon

 4. Hanna (13) vant Aftenbladets tegnekonkurranse med et nødskrik

 5. Vilde juletegnet seg helt til topps

Publisert:
 1. Jæren
 2. Klepp
 3. Barn

Mest lest akkurat nå

 1. Amerikanere frarådes å reise til Norge

 2. På bursdagen sin fikk Camilla Finnesand en telefon: «Du må komme inn på sykehuset»

 3. Historie om visdomstann sentral i frifinnende dom

 4. 22 år gammel tunnel oppgraderes for mer enn den kostet

 5. Silje trudde ho var gravid med sitt fjerde barn då smertene kom. Ein blodprøve gav svar.

 6. Ekspertene har sett på hvor sunne vegetarburgere egentlig er