Lover drømmeweekend for to syklister i Egersund

Hvis alle verver en venn, blir vi 8000 neste år. Den som verver flest, får en drømmeweekend for to i Egersund, lover Leif Erik Egaas. Siri Ommedal i Nordsjørittet smiler om kapp med sola mens syklistene strømmer mot Jæren.

Daglig leder i Nordsjørittet Siri Ommedal setter stor pris på nyheten fra Sykkelbyen Egersund og styreleder Leif Erik Egaas. - Vi sponser neste år med 50 000 kroner og drømmeweekend i Egersund.
 • Arnt Olav Klippenberg
  Arnt Olav Klippenberg
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Leif Erik Egaas er halvredd for å snakke med Aftenbladet i startområdet. For fem år siden sto han i den samme rundkjøringen i det syklistene startet. Han mumlet for seg selv. «Neste år stiller jeg.» Aftenbladet oppfattet løftet og skrev om det. Dermed måtte han legge seg i hardtrening. Året etterpå stilte han på startstreken. Den gang hadde Eigersund en sprek rådmann som het Ketil Helgevold. Han stilte som hare for ordføreren.

– Stakkars Helgevold. Han syklet vanligvis på under 3 timer. Jeg husker han ropte da vi nærmet oss Sandnes at jeg måtte gi på. Jeg svarte ikke siden det ikke var pust igjen til å svare med, men jeg la inn det siste ekstra som jeg ikke trodde at jeg hadde og vi klarte det, utrolig nok, på under 5 timer, sier Egaas, som ikke stiller i sykkelklær selv om han er styreleder i Sykkelbyen Egersund.

– Kneet, sier han og ser på oss med lidelse i blikket. Men så legger han til. - Jeg stiller til neste år!

Utfordring

Dermed er det sagt. Katta er ute av sykkelstativet. Han har igjen forpliktet seg til noe han per i dag ikke ser syn på å gjennomføre. Sykkelrittet Egersund til Sandnes.

– Ja, jeg stiller til neste år. Og ikke nok med det. Sykkelbyen Egersund går inn med 50 000 kroner i sponsermidler til Nordsjørittet. Jeg utfordrer her og nå alle deltakerne til å utfordre en venn. Det skal ikke mer til før 4000 blir til 8000.

Samtidig har han ei feit gulrot å lokke med. Den som verver flest venner vinner en drømmeweekend for to i Egersund høsten 2020. Hotell, opplegg, mat og alt det beste Egersund kan by på. Kanskje til og med privat guiding til Trollpikken.

– Nordsjørittet er viktig for Egersund. Det er viktig for folkehelsa, men det er samtidig omdømmebygging og turisme. Derfor ønsker vi å bidra og håper riktig mange tar utfordringen, sier han.

Fornøyd

Daglig leder Siri Ommedal applauderer det hun hører med hendene i været.

– Veldig bra, sier hun og er i det hele tatt strålende fornøyde. Jo da, det er færre deltakere i år, men den gang det stilte 10 000 −12 000 syklister til start; den gang toppet alt seg i Norge. Nå opplever mange arrangementer at ting normaliserer seg.

– Men det er veldig kjekt at været er på vår side og at dette kan bli et av de beste rittene på lenge, sier hun.

Les også

Superhelgen direkte

Nordsjørittet 2019 har rundt 4000 syklister på startstreken.
Publisert:
 1. Sandnes
 2. Leif Erik Egaas
 3. Egersund
 4. Eigersund
 5. Sprek

Mest lest akkurat nå

 1. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 2. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

 3. Hadia Tajik-erstatter klar for Stortinget – tre kandidater til maktrolle i Rogaland

 4. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø

 5. Da hun fikk påvist det arvelige genet, fikk hun valget. For henne var det aldri et spørsmål.

 6. Skatteparadiset midt i USA