Kortreist mat på torget i Stavanger

Lørdag formiddag var det mulig og både smake å kjøpe kortreist mat fra fylket på torget i Stavanger.

  • Pernille Filippa Pettersen
    Pernille Filippa Pettersen
    Journalist
Publisert: Publisert:

Asta Eymundsdottir rekker Hrafn Karlsson en smaksprøve. Foto: Pernille Filippa Pettersen

– Det er kjempekoselig at det er marked i byen. Det skaper liv og stemning. I tillegg får man testet mange nye spennende smaker, sier Asta Eymundsdottir, i det hun rekker Hrafn Karlsson en smaksprøve.

– Jeg tror jeg må kjøpe noe Ramsvik-sennep og muligens en chutney.

Karlsson nikker bekreftende.

– Det er jo god stemning, men det er nok Asta som synes dette er hyggeligst av oss to, sier han med et glimt i øyet.

– Veldig mange vil smake og det er så klart veldig kjekt, sier Eli Brodahl, som var på markedet for «Rågoe». Foto: Pernille Filippa Pettersen

– Jeg elsker det

Lørdag formiddag ble bondens marked arrangert på torget i Stavanger. Ordfører Christine Sagen Helgø var til stede under åpningen av markedet, hvor Jæren honning, Sørtung Gård, Smågrønt og Rossavik var blant produsentene.

– Det er så hyggelig at det er så mye folk her, sier Eli Brodahl. Hun solgte blant annet pestoer, oljer og marmelade for bedriften «Rågoe», som holder til på Tau.

– Veldig mange vil smake og det er så klart veldig kjekt, sier Brodahl.

– Hvordan er det å stå her?

– Jeg elsker det. Her er det masse turister fra inn- og utland og masse folk fra rundt om i fylket som gleder seg over gode smaker. Det er rett og slett et fantastisk arrangement.

Pernille (9) og Marie (7) Raukstad solgte egg fra frittgående høns på Sørtun Gård. Foto: Pernille Filippa Pettersen

Unge selgere

Søstrene Marie (7) og Pernille Raukstad (9) var en av de aller yngste selgerne.

– Vi synes det er kjekt å jobbe her, sier Pernille, mens hun overrekker ferske egg til en kunde.

Pappa Tor Magne Raukstad står i bakgrunnen og passer på at alt går fint for seg.

– Hvor mange egg har dere solgt i dag?

– Kjempemange, svarer Marie.

– Hvert fall rundt 1000 egg, legger Pernille til.

Publisert:
  1. Mat og drikke
  2. Råvarer
  3. Stavanger

Mest lest

  1. Risikoen for å bli truffet av lynnedslag er liten. Likevel skjedde det med Vegar Engdal.

  2. Ung supporter fikk Haalands autograf midt i kampen

  3. Smittevernlege slår alarm etter mange vaksinerte smittede i Sogndal

  4. Vi fulgte dramatikken: Slik var den lokale cupfesten