Politiet tilbakeviser kaprings-rykter etter at fly med utagerende passasjer måtte sikkerhetslande på Sola

Nødetatene har rykket ut til Stavanger lufthavn, Sola etter at en 60 år gammel passasjer utagerte på et fly som skulle fra Budapest til Reykjavik. Politiet tilbakeviser spekulasjoner om at flyet ble forsøkt kapret.

Her lander flyet med den utagerende passasjeren på Sola like etter klokken 10 torsdag formiddag.
 • Andreas Askildsen
 • Karen R. Tjernshaugen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Operasjonsleder i Sør-vest politidistrikt, Victoria Hillveg, avkrefter at ordet «kapring» var brukt i meldingen fra flyet.

Det var politistasjonssjefen på Stavanger lufthavn, Kjetil Andersen, som skal ha sagt til TV 2 at flyet snudde etter melding om et kapringsforsøk.

– Vi vurderte meldingen som udramatisk. Ordet «kapring» ble ikke brukt, opplyser operasjonsleder i Stavanger, Victoria Hillveg.

Ville inn i cockpit

En ustabil og beruset mann i 60-åra forsøkte å ta seg inn i flyets cockpit da pilotene valgte å avbryte flygningen og snu. Mannen ble raskt tatt hånd om og bragt under kontroll. Dette fikk også politiet melding om, som derfor oppfattet hendelsen som udramatisk.

– Vår oppfatning er at dette er en beruset person som forsøkte å ta seg inn i cockpit, og at han ble raskt tatt hånd om.

Klokka 10.30 meldte politiet at flyet hadde landet og at en mannlig passasjer i 60-åra ble tatt hånd om. Ingen om bord var skadet.

Mannen hadde tatt medisiner

Mannen ble kjørt til politiarresten.

Politiet opplyser til pressen klokka 11.45 at mannen har opplyst til politiet at han hadde tatt medisiner og ikke husker noe fra hendelsen. Han vil bli fremstilt for lege, og det vil deretter bli vurdert hva som skjer videre. Vedkommende anmeldes for overtredelse av luftfartslovens paragraf 14–11.

Hendelsen skjedde om bord på et fly fra Wizzair som var på vei fra Budapest til Reykjavik. Flyet snudde over Nordsjøen og landet på Sola. Det var 222 passasjerer og en besetning på 7 om bord i flyet.

Les også

LES OGSÅ: 23 personer skadd i nødlanding etter at passasjerfly traff fugleflokk

Flyet var over Nordsjøen da det måtte snu og lande på Sola.

– Vi har tatt ut en mannlig passasjer i 60-årene. Ingen skal være skadet. Vi jobber med å få klarhet i hva som har skjedd, opplyser operasjonsleder hos politiet.

Minimale forsinkelser

Lufthavndirektør Anette Sigmundstad opplyser at det var kontrollsentralen på Sola som fikk den første meldingen om at flyet hadde en utagerende person om bord.

– Da handler vi ut fra det og bistår nødetatene. Vi gikk også i gang med en delvis tømming av terminalen, men det ble raskt avklart at det ikke var behov for det. Dermed ble de operative konsekvensene minimale. Vi var relativt raskt i gang igjen og det ble ikke store forsinkelser på øvrige flygninger, sier Sigmundstad.

Wizzair-flyet med den utagerende passasjeren ble takset inn til en av passasjerbroene ved terminalen. Etter at passasjeren var tatt hånd om av politiet, tok flyet av fra Sola igjen klokken 10.52, med destinasjon Reykjavik.

Publisert:
 1. Fly
 2. Stavanger lufthavn, Sola
 3. Wizz Air
 4. Luftfart
 5. Sør-Vest politidistrikt

Mest lest akkurat nå

 1. Trafikkontroll i Stavanger: Fant passasjer i bagasje­rommet

 2. UiS angriper Ola Borten Moe: «Mis­visende». «Villedende». «Umulig å ha tillit»

 3. Klar beskjed fra Stavanger-poli­tikerne om hull-mulkten

 4. Han skal lede Veidekkes nye selskap i Rogaland

 5. Utsolgt Viking-kamp og siste innspurt i 17. mai-handelen – følg trafikken her

 6. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!