Ferjetrøbbel onsdag

Flere ferjesamband ble innstilt eller opplevde forsinkelser som følge av mye tåke onsdag morgen.

Publisert:

Tett tåke i Stavanger. Tau-ferjen tør ikke gå ut fra kai. Foto: Foto: Privat

Mye og tett tåke onsdag morgen skapte problemer for flere ferjesamband og reisende.

De to yrkessjåførene Bjørn Rosland og Karl Erik Grude-Tengesdal hadde stått fast ved ferjeleiet i Stavanger siden kvart på fem. Til tross for litt ventetid var de i godt humør.

– Det står ikke om liv akkurat, slår Bjørn Rosland fast, som kjører transport for Fiskå Mølle. Han mener det er bra og forsvarlig at Norled ikke legger ut på sjøen i denne tåken.

– Men kraftforet blir nok litt ekstra dyrt i dag, humrer han.

Se oversikt og status på ferjesambandene under annonsen og bildet.

Rute 3 supplerte mellom rutene inntil videre. Foto: Geir Magne Staurland

Tau-ferja

Både Tau-sambandet var innstilt tidlig onsdag morgen, men rundt 07.55 meldte Norled at Tau-ferja gikk som normalt fra Stavanger med en forsinkelse på rundt 20 minutter.

Fra 08.15 var sambandet i normal drift igjen, og det ble satt opp ekstraavganger fra Stavanger for å unngå kø.

Rute 3 supplerte mellom rutene, og det er forventet normal drift i henhold til ruteplan i løpet av formiddagen.

Rundt 12.00 opplyser Norled at det er normal drift i sambandet.

Ryfylkerutene

Rundt 08.40 meldte Norled om rundt ti minutters forsinkelse på Ryfylkerutene. Det var hurtigbåten fra Sauda som var forsinket.

I 09-tiden måtte det påregnes forsinkelse på kombibåt i Lysefjorden på grunn av stor trafikk.

Slik ser det ut over Boknafjorden rundt 09.40. Foto: Oddbjørn Folde

Mortavika-Arsvågen

Rett før 12.00 meldte Fjord1 at ferjesambandet har imidlertidig redusert kapasitet, og at avganger merket med bokstaven B er innstilt inntil videre på grunn av tekniske problemer.

Det har vært flere problemer på sambandet onsdag, som skyldes tett tåke. I morgentimene var flere avganger innstilt i tillegg til en del forsinkelser.

På ferjesambandet Lauvvik-Oanes har tåken lettet. Foto: Foto: Leserbilde

Flytrafikken

De første helikopter-avgangene fra Heliporten på Sola var også påvirket av tåke. Både avgangen til Ula 07.00, Ekofisk 2/4 L 07.30 og Ekofisk 2/4 K 08.00 er forsinket. Ny info 08.00. På Sola er det bare mindre forsinkelser på innkommende fly.

Det er foreløpig ikke meldt om forsinkelser i flytrafikken som følge av værsituasjonen. En helikopteravgang til Ula er forsinket onsdag morgen.

På Stavanger ferjekai er køen fortsatt lang, og enkelte biler har stått der helt siden ti på fire når Aftenbladet besøker kaien kvart på syv.

Ifølge Aftenbladets Carl Gunnar Gundersen ligger tåken lenger ute i Høgsfjorden, omtrent ved Idse, mens den har lettet ved Forsand. Foto: Leserbilde

Lauvvik-Oanes

Ferjeforbindelsen Lauvvik-Oanes var forsinket, men fra klokken 06.30 gikk sambandet som normalt igjen.

Gaute Gangenes i Norled sier til Aftenbladet at man bør kjøre om ferjesambandet Lauvvik-Oanes dersom det haster å komme seg over fjorden.

– Sikkerhet er noe av det viktigste vi jobber med. Dette er opp til kapteinene, de vurderer om den visuelle sikten er god nok. Dette er ekstra viktig inn i Stavanger og under bybrua hvor det ofte er flere småbåter.

Publisert: