Forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett trekker ut

Forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett og koronatiltakene i fase 3 strekker seg etter alt å dømme utover kvelden og natten.

Finanskomiteens leder Mudassar Kapur (H) og finanspolitisk talsperson i Frp Sylvi Listhaug før møtet i statsrådssalen på Stortinget tirsdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Finanspolitikerne fra Fremskrittspartiet og regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF satt samlet i et nytt møte tirsdag kveld.

Etter at tirsdagens frist røk, har partene gitt seg selv ny frist til klokken 10 onsdag med å bli ferdige. På vei inn i møterommet gjorde de det klart at det er en god del som står igjen.

– Det går framover, men vi er ikke i mål. Vi kommer nok til å bruke natten, i hvert fall, sa Fremskrittspartiets finanspolitiske talsperson Sylvi Listhaug.

To sentrale diskusjonstemaer skal være Frps krav om at avgiftsøkningen på ikke-alkoholholdig drikke fra 2018 reverseres, og at det ikke skal kreves bompenger på riksveiene i sommer. Avgiftskutt på brus skal ha en halvårseffekt på 365 millioner kroner, mens bompengekutt har et anslag på en halv milliard kroner, etter det NTB forstår.

Forhandlingene er omfattende ettersom partene skal bli enige om både revidert budsjett og koronatiltakene i fase 3. Finanskomiteens leder Mudassar Kapur (H) vil ikke beskrive hvor mye som står igjen.

– Det skal være en helhet. Noen ganger kan det være en joker som kan få det til å falle på plass, men som oftest er det bare at vi må jobbe oss gjennom materien, sier han.

Les også

  1. Sanner vil gi bedrifter flere utsettelser – men nå skal det koste penger

  2. Arbeiderpartiet vil endre i støttepakken til reiseliv: – Det er en katastrofe det som skjer

  3. Mener konkurser vil føre til at avlyste ferieturer ikke tilbakebetales

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Vogntog mot personbil - mann satt fastklemt

  2. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er død

  3. Sandnes-elever har suksess med visittkort

  4. Folksomt på Ruten – send inn dine bilder

  5. Sandnes holdt Start bak seg

  6. To tilfeller av omikron påvist i Storbritannia