Dette skal hun selge på årets Jærdag

Marianne Kåstad vil tilby de to kjolene på veggen, men ikke den bak, mormors gamle kjole. Mens sønnen Fredrik på 9 skal se hva han får for leketraktoren og garasjen. Alt skal selges i storteltet på torget.

«Få det brukt!» er en av de nye satsingene på Jærens aller største arrangement som starter fredag morgen. Det kan bli en flopp eller tidenes bruktmarked. Du avgjør.

 • Geir Sveen
  Geir Sveen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Gammelt og brukt, vintage og slikt er inne i tiden, forklarer Marianne Kåstad i Jærdagskomiteen.

Selv har hun vært ut i mange år fordi hun er så glad i gamle ting. Nå er hun plutselig inn.

Derfor åpner hun gjerne den gule døra i Steinaldervegen på Bryne for å vise hva familien allerede har funnet fram til satsingen på torget.

– Jeg har bare gamle og brukte kjoler. Men disse trenger jeg ikke lenger, sier Kåstad, og viser rundt i et moderne hus der hver krok har innslag av gamle møbler. Sofaen under kanarifuglen fikk hun for under 300 kroner. Et varp.

Sofaen fikk hun til store glede for 300 kr. Nå håper hun flere slike godbiter vil dukke opp i bruktmarkedet på Bryne torg søndag fra kl. 12 til 15.

Har du noe?

Nå håper hun at hele Rogaland kikker i sine kroker slik at også andre kan gjøre et varp:

Har noen klær til overs, sportsutstyr som bare står, møbler, vaser, nips, leker eller andre ting man ikke trenger, ta det med og selg det i storteltet på Bryne torg søndag fra 12 - 15 er oppfordringen. Selger må selv sette pris og stå for salget. Og det koster ingen ting å delta.

Kundene er garantert. Fordi bruktmarkedet åpner med kirkekaffe etter fellesgudstjenesten. Da kan det være 1000 mennesker på torget. Også presten heier på gjenbruken.

– Mange byer har populære bruktmarked. Nå ser vi om dette kan bli et nytt fast innslag på Bryne. Mange har allerede meldt seg på gjennom nettsiden til Jærdagen, det er også mulig bare å stille opp, men vi ser helst at salgsbodene blir rigget mellom 10 og 11, forklarer Kåstad.

Marianne Kåstad trives selv i klær med god årgang, her på revy på Undheim.

Venter 60.000 besøkende

Igjen er det ventet at Jærdagen vil få rundt 60.000 besøkende.

– Det er et anslag fordi vi ikke har billettsalg. Jærdagen er gratis, sier daglig leder i Brynebyen, Christian Stabel.

Han er den eneste i arrangementskomiteen på 16 som har Jærdag som jobb. De andre gjør alt arbeid på dugnad, men de betaler lag og organisasjoner for faste oppdrag slik at arrangementet for dem er en viktig inntektskilde.

Landbruksministeren kommer

Komiteen er også godt fornøyd med timingen for fredagens debatt om landbruk. Midt i bruddet om landbruksforhandlingene stiller landbruks- og matminister Jon Georg Dahle (Frp) til duell med stortingsrepresentantene Geir Pollestad (Sp) og Iselin Nybø (V). Det skjer fredag kl. 14 i Bryne mølle.

Som vanlig vil byen yre av folk, salgsboder og tivoli. Og samtidig arrangeres musikkfestivalen Jærnåttå: 2 scener, 10 artister.

Artistene på gratiskonserten på torget lørdag kl. 14.30 er i år Unge Ferrari og Tomine Harket.

Andre saker om festhelgen på Jæren:

Eidsvåg og Berhoft til JærnåttåGabrielle til JærnåttåHer girer de opp våren på Jæren
Publisert:
 1. Bryne
 2. Møbler
 3. Landbruk
 4. Geir Pollestad
 5. Jæren

Mest lest akkurat nå

 1. Familien ble hjemløs etter brannen på Sviland: – Det er tusen praktiske ting som må ordnes når alt er borte

 2. Lauvik–Oanes-sambandet starter opp igjen

 3. Kvinne mistenkt etter hendelse ved utested i Sandnes

 4. – Omikron kan være veien ut av pandemien

 5. Frykter du ny korona­bølge? Nå kommer FHI med glad­nyhet

 6. Høyres angrep er både umusikalsk og lite forankret i egen politikk