44-åring tiltalt etter dødsfall i Egersund

EGERSUND: En mann i 40-årene døde 1. nyttårsdag etter å ha blitt utsatt for vold på en privatadresse i Egersund. Nå er en 44 år gammel mann tiltalt for kroppsskade med døden til følge.

Fire dager er satt av til straffesaken mot 44-åringen som er tiltalt for grov kroppsskade med døden til følge.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det var på et nachspiel natt til 31. desember i fjor at volden fant sted. Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Henriette Kvinnsland, slo den tiltalte 44-åringen fornærmede en eller flere ganger med knyttet hånd i hodet.

Les også

Politiet jakter flere gjerningspersoner etter overfallsvoldtekt

Les også

23-åring dømt for voldtekt utenfor pub

Et drøyt døgn senere, på Stavanger universitetssjukehus, døde mannen av skadene han ble påført.

- Dette er en trist sak på alle måter. Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han vil forklare seg i retten, sier advokat Inger Marie Sunde i Advokatfirmaet Legal ANS, som er den tiltalte 44-åringens forsvarer.

LES OGSÅ: Mann i 40-årene døde etter slagsmål

Fire dager er satt av til saken som starter i Dalane tingrett mandag 27. november. Strafferammen er fengsel i inntil 10 år.

44-åringen, som tidligere er domfelt for vold, ble tidlig pågrepet og siktet i saken. Han satt varetektsfengslet i fire uker på grunn av det påtalemyndigheten mente var bevisforspillelsesfare.

Les også

Politiet om dødsfall på Boganes: - Vi jobber med å avklare om dette er et drap eller ikke

Da fengslingsperioden gikk ut, begjærte politiet ham videre fengslet da man mente det ville støte allmenhetens rettsfølelse om han ble sluppet fri. Dette ble ikke tatt til følge verken av Dalane tingrett eller av Gulating lagmannsrett.

I tiltalen forbeholdes erstatning til fornærmede nedlagt. Eventuelle sivile krav vil bli fremstilt av bistandsadvokat.

Publisert: