Tone Døvre er død

Turndronning og lærer Tone Døvre (61) døde mandag.

Publisert: Publisert:

I 2005 fikk Tone Døvre årets Ærespris av Lars Enevoldsen i SR-Bank. Hun fikk den for å ha vært primus motor i Stavanger turnforening og i Rogaland gym og turnkrets i 25 år. Foto: Knut S. Vindfallet

Denne artikkelen er over tre år gammel

— Dette kom som et sjokk på oss alle, og det er helt forferdelig trist. Vi hadde siste aerobictime sammen på torsdag, og da var hun i god form som alltid, sier venninne og daglig leder i Siddis Trim og Turnforening, Marianne Hodne Mikalsen, til Aftenbladet.

Tone Døvre er kjent som turndronningen i Stavanger. Først gjennom trener i mange år i Stavanger Turnforening, før hun i 2005 startet sin egen turnforening - Siddis Trim og Turnforening.

— Tone levde og åndet for turn. Hun brukte helt døgnet sitt på turn. Hun var ei fantastisk dame på alle måter, sier Hodne Mikalsen.

— Hun hadde en enorm kompetanse innenfor idretten vår og trente alt fra 2-åringer til damer på 80 år, sier hun videre.

Lærer på St. Svithun

20009 stavanger turnhall Tone Døvre Foto: Jonas Haarr Friestad

Tone Døvre var ansatt som lærer ved St. Svithun videregående skole.— Vi har med stor sorg mottatt budskapet om at Tone Døvre døde i morges. Skolens ledelse har vært i kontakt med Tones nærmeste familie og våre tanker går nå til dem, sier rektor ved St. Svithun videregående skole, Øystein Hennig, til Aftenbladet.

— De siste årene var hun lærer på idrettslinjen og hadde et ekstra ansvar for talenter og deres vei mot toppen, sier rektor Hennig.

Skolens ledelse har hatt en samling i dag og kommer ifølge Hennig til å ha en ny samling tirsdag.

— Vi planlegger også en minnestund onsdag, sier Hennig.

Sorg

Også i Stavanger Turnforening mottok de mandagens budskap med sorg.

— Tone har gjort enormt mye for turnsporten. Hennes engasjement for vår idrett er helt ubeskrivelig. Hun var en fantastisk trener som skal ha mye av æren for de flinke og dyktige utøverne turnforeningen har fostret opp gjennom årene, sier leder i Stavanger Turnforening, Arne Kjetil Nilsen, til Aftenbladet.

Han forteller videre at Turnforeningen informerte mange av sine medlemmer etter det triste budskapet mandag.

— Vi har også avlyst våre treninger i dag, sier Nilsen.

LES OGSÅ:

Publisert: