Tone Sundvor vant kvinneklassen

Tone Sundvor vant for tredje gang, men hun var hele tiden nervøs for om andre kvinner skulle komme bakfra.

Publisert: Publisert:

Tone Sundvor har nettopp passert målstreken og vinner Sesilåmi for tredje gang. Foto: Svein Hagen

  • Svein Hagen

Bjerkreim-utøveren innrømmer at hun aldri følte seg trygg på seieren i kvinneklassen. Hun visste nemlig ikke hvor langt hun var foran sin argeste konkurrent underveis. Men det holdt greit helt inn til mål, selv om hun var dyktig sliten etter å ha tilbakelagt Sesilåmi påå 3.39,59.

— Det var litt ekkelt å ikke vite hvor langt det var bak til neste kvinne underveis, og når noe passerte meg så måtte jeg kikke litt ekstra til siden for å se hvem det var, sier hun.

Tøff vind

Hun syntes det var ganske tøft i den verste motvinden på fjellet, samtidig som hun mente det var forsvarlig å gjennomføre dagens renn.

— Jeg klarte meg rimelig greit, men det er jo en god del deltakere som er dårligere trent enn meg som skal over fjellet. Regner med at det er en del av dem som sliter skikkelig med å komme seg over, forklarer hun.

Stor prestisje

Sundvor legger ikke skjul på at det er rimelig stor prestisje i det å vinne dette rennet, som i år ble arrangert for 35. gang,

— Det er jo alltid gøy å vinne skirenn, men å gå til topps her er noe ekstra. Men i dag kostet det enormt med krefter å gå disse fem milene, heldigvis kom jeg meg helskinnet og greit til mål selv om jeg var veldig sliten mot slutten, understreker hun.

Publisert: