Kirkens SOS ber for Livskrisehjelpen

— Når det rakner for folk, må det ikke bli for innviklet å nå fram til hjelp, poengterer Arild Torstensen, daglig leder i Kirkens SOS i Rogaland.

Publisert: Publisert:

Arild Torstensen, leder av Kirkens SOS i Rogaland understreker viktigheten av å opprettholde Livskrisehjelpen som et lett tilgjengelig tilbud på kveldstid. Foto: Tommy Ellingsen

Kreftomsorgen i Rogaland, Mental Helse, Landsforeningen for pårørende innen psykiatrien, Landsforeningen for etterlatte etter selvmord — flere foreninger har de siste dagene rykket ut i Aftenbladet og tatt til orde for at Livskrisehjelpen må bygges ut i stedet for å bygges ned.

Les også

- Livskrisehjelpen må bygges ut, ikke trappes ned

Nå får de følge av Kirkens SOS som er en døgnåpen selvmordsforebyggende virksomhet.

— Våre frivillige medarbeidere ved flere anledninger opplyst om Livskrisehjelpen i møte med mennesker på kanten av livet. Hvorvidt de gjør seg bruk av den vet vi ikke, men mange har takket for informasjon om at den finnes når alt rakner, sier Arild Torstensen til Aftenbladet.

— Det er sjelden at krisen kommer på passende tidspunkt. Ofte er det på tider av døgnet når det meste av annet hjelpeapparat har lukket, minner han om.

Les også

Kreftrammede trenger Livskrisehjelpen

Kirkens SOS gir hjelp ved samtale over telefon, SOS-meldinger eller "chat". — Flere ganger er det slik at den som opplever den akutte krisen har behov for å bli tatt imot av kvalifisert personale for videre samtale og eventuelt, videre hjelp, forteller Torstensen.

- Må være enkelt

— En livskrise er ofte sammensatt. For Kirkens SOS har det vært godt at der finnes et sted hvor en kan snakke om den livskrisen en opplever akkurat nå uten at en må bestille tid eller oppgi noen diagnoser. Det bare rakner for en, sier han videre.

Kirkens SOS håper at Livskrisehjelpen fortsatt får lav terskel og er lett tilgjengelig. For:

— Når krisen og kaoset oppstår, må det ikke bli for innviklet å nå fram for dem det gjelder eller pårørende, poengterer han.

Flere har de siste dagene tatt til orde for at Livskrisehjelpen må bli et tilbud for flere kommuner: Torstensen kan opplyse at Kirkens SOS i Rogaland ved enkelte anledninger har bedt Livskrisehjelpen ta imot personer fra andre kommuner, om nødvendig på Kirkens SOS bekostning, da situasjonen har vært prekær.

— Vi har opplevd god kontakt på våre henvendelser, sier han.

Publisert: