- Nå dumper vi sentrum og Kvadrat

Tasta-folk elsker allerede sitt nye senter. Men trafikkaos ble det på åpningsdagen.

Publisert: Publisert:

Fra venstre: Silje Nedrebø (30) og Hanne Rødne (28), som har med sønnen Oskar (1). – Før handlet vi i sentrum eller på Kilden, Madla Amfi eller Kvadrat. Men vi kommer nok til å dumpe de andre plassene til fordel for Tasta Senter, sier venninnene. Foto: Jarle Aasland

  • Tone Pedersen
    Journalist
svp://7261

– Dette har vi ventet lenge på. Nå kan vi bare løpe rett over veien – så har vi alt vi trenger, sier Silje Nedrebø og Hanne Rødne fra Tasta.

– Før handlet vi i sentrum eller på Kilden, Madla Amfi eller Kvadrat. Men vi kommer nok til å dumpe de andre plassene til fordel for Tasta Senter. Her har de jo det meste.

Venninnene var bare to av mange hundre som var på åpningen av kjøpesenteret. Før dørene gikk opp torsdag klokken 12 var det både kø av biler på Gjerdeveien og kø av mennesker foran inngangene.

En halvtime før dørene åpnet så det slik ut utenfor Tasta Senter. Foto: Jarle Aasland

– Akkurat det Tasta trenger

– Jeg håpet at det skulle komme så mange, men faktisk å se det er helt fantastisk, sier senterleder Britt Iren Osmundsen.

OL-mester Sarah Louise Rung var til stede for å kaste glans over åpningen. Og som Tasta-jente er hun selvfølgelig fornøyd med å få et kjøpesenter i nærområdet.

– Ja, det er helt perfekt. Et kjøpesenter var akkurat det Tasta trengte. Også er det kjempebra tilrettelagt for rullestolbrukere, legger hun til.

– Jeg elsker jo både shopping og trening, så dette kommer til å bli mitt andre hjem, ler svømmeren.

OL-vinner i Paralympics Sarah Louise Rung og senterleder Britt Iren Osmundsen. Foto: Jarle Aasland

Førstemann på treningssenteret

For det nye senteret har ikke bare klesbutikker, men også spisesteder, dagligvarebutikk, helsestasjon – og treningssenter. Første mann til å ta i bruk de nye vektene og apparatene var ingen ringere enn Henning Tønnesen, norsk og nordisk mester i kroppsbygging.

Klokken halv ett troppet han opp i SATS’ nye lokaler. Mens andre labbet rundt og fikk omvisning på det nye treningssenteret satte Tønnesen i gang med knebøy.

– Dette synes jeg er helt fantastisk, utstyret her er kjempebra. Jeg kommer nok til å begynne å gå her nå i stedet for i sentrum.

Norsk og nordisk mester i kroppsbygging, Henning Tønnesen (51), innviet SATS sine nye lokaler på Tasta. Foto: Jarle Aasland

Trafikkaos skapte skoletrøbbel

Men populært senter førte også til trafikkaos. Ifølge parkeringsvaktene fra Lions Club begynte det å bli travelt allerede fra klokken ni om morgenen, da både varer og ansatte kom.

– Det var også en del spente som kom klokken ti, som trodde senteret åpnet da. I ellevetiden kom hovedrushet med folk, og siden da har vi vært nødt til å avvise mange. Det er ikke lett, alle spør hvor de skal parkere, forteller Thor Stensland.

Og en del benyttet seg av parkeringen til Tastarustå skole. Rett før klokken 14.00 sto rektor Heidi Høiland Andersen i gul refleksvest ved rundkjøringen inn til skolen.

– Jeg så meg nødt til å ringe politiet, for nå er det mange av elevene som snart slutter. Og det er først og fremst deres sikkerhet jeg må tenke på.

Politiet sendte ut vakter fra Stavanger parkeringsselskap som hjalp til med å geleide trafikken bort fra skolen.

– Men vi regner med at dette er en unntakstilstand siden det er åpningsdag i dag, understreker hun.

  1. Thor Lobekk Dahl (19), Tasta: - Det ser fint ut, og kjempegreit å få noe nærmere. Jeg bor jo rett oppi gata her. Før dro jeg inn til byn for å handle klær og slikt, men nå kommer jeg nok til å gå mer her. Det er jo nærmere og mer praktisk. Foto: Jarle Aasland

  2. Trine Jensen (38), Randaberg: - Senteret er fint. Jeg synes det er en fin miks av butikker. Jeg er oppvokst på Tasta, men bor nå på Randaberg. Før har jeg handlet mye på Kilden, Madla og Randaberg, men fra nå av kommer jeg nok primært til å gå her. Foto: Jarle Aasland

  1. Jan Egil Pettersen (62), Fjøløy: - Tasta Senter var mye større enn jeg hadde trodd. Men jeg savner litt mer butikker for menn. Det er mest for damene. Jeg har bodd på Tasta i 35 år og har fremdeles tilknytting til bydelen, så jeg kommer nok til å være en del på senteret i framtiden. Foto: Jarle Aasland

  2. Ådrun Hogstad (72), Sola:- Jeg synes det er noe dårlig akustikk, så jeg blir litt ør i hodet. Men ellers virker senteret greit og oversiktlig. Det er litt langt hit fra Sola, så jeg kommer nok til å holde meg til Madla Amfi, men jeg måtte jo få med meg åpningsdagen her. Foto: Jarle Aasland

svp://7261
Publisert: