De tre omkomne i campingvognbrannen på Sokn var fra Figgjo

Mor, far og sønn fra Figgjo bydel i Sandnes er bekreftet omkommet etter campingvognbrann lørdag morgen. Datteren deres blir ivaretatt av besteforeldrene.

Publisert: Publisert:
En brannmann driver etterslokking på Sokn.
En campingvogn begynte å brenne rett før 0530 lørdag.
Tre personer omkom i brannen natt til lørdag.
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Se alle sakene om brannen her:

Familien på tre som omkom etterlater seg også en datter som ikke var med på campingturen til Sokn. Hun går på videregående skole.

– Hun blir godt ivaretatt av mormor, morfar og moster, sier kommunelege Hans Petter Torvik til Aftenbladet søndag.

Etterforskningsleder Per Gunnar Kvame i politiet kan ikke bekrefte de tre omkomnes identitet med sikkerhet før etter obduksjonen. Den blir gjort i Bergen og er tidligst klar i midten av uka.

Alt tyder imidlertid på at de tre omkomne er eierne av campingvogna; far, mor og sønn. Familien er fra Figgjo i Sandnes.

Omkom i brann på campingplassen

Tre personer ble lørdag klokken 0920 bekreftet omkommet etter en voldsom brann i en campingvogn på Sokn camping i Rennesøy kommune. De første meldingene ble ringt inn til politi og brannvesen like før klokken 0530 lørdag morgen. Beboere ble evakuert til en nærliggende restaurant. Politiet meldte først at flere vogner ble totalskadet i brannen, dette ble senere moderert. Det var først og fremst én campingvogn som ble rammet av brannen.

Politiets melding

– De omkomne er sendt til obduksjon, og det vil trolig ta noen dager før politiet har sikker identifikasjon. Politiet har imidlertid grunn til å tro at det en familie bestående av far, mor og sønn – bosatt i Sandnes kommune - som omkom. Politiet vil ikke gå ut med mer detaljert informasjon nå. Det er ikke flere savnede etter brannen, sier politioverbetjent og etterforskningsleder Per Gunnar Kvame.

Politiet vil ikke kommentere opplysningen om at familien bor på Figgjo, men Aftenbladet har bekreftelse fra flere kilder på at det stemmer.

Det er foretatt avhør av en rekke vitner på campingplassen, og kriminalteknikere driver fortsatt undersøkelser på stedet. Etterforskningen pågår for fullt, men det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

- Vi har foreløpig ingen formening om årsaken til brannen, men vi håper tekniske undersøkelser på branntomta kan gi svar, sier Kvame.

Kriseteam ble kalt ut

Klokken 0600 lørdag morgen var beboere i denne ene campingvognen fremdeles ikke gjort rede for. Litt før klokken 0600 meldte politiet at Rennesøy kommune hadde kalt ut kriseteamet sitt for å ta vare på de involverte campinggjestene.

– Vi fikk melding om en brann i en campingvogn. Brannen spredte seg videre, sa operasjonsleder Henning Andersen i Sørvest politidistrikt til NTB klokka 6.

Operasjonslederen sier at det først var sterk vind i området, men ettersom den avtok, reddet det trolig campingplassen og gjestene.

Hentet vann fra sjøen

– Vi fikk melding om brann av gjester på campingplassen klokken 0524 og rykket ut med mannskaper fra Rennesøy, Stavanger, Kvernevik, samt med brannbåten «Vektaren». Da vi ankom var det full overtenning i en campingvogn, sier John Helle, vaktleder i Rogaland brann og redning til Aftenbladet.

Politiet melder om brann i flere vogner, Helle sier at de har forholdt seg til én vogn, men at det er noe uklarhet omkring dette.

– Det var dårlig vannforsyning på stedet, så vi måtte koble oss til en sikker vannkilde, i dette tilfellet pumpet vi vann fra sjøen. Brannen var slukket klokken 0613, opplyser Helle.

Brannvesenet var på stedet store deler av lørdagen med store styrker og drev med etterslukking.

Sokn Campingplass

Krimteknikere til åstedet

Rundt klokken 0900 kom krimteknikere til stedet for å undersøke området.

- Det kommer til å ta tid for krimteknikere å gjennomgå åstedet. De jobber seg utenfra og innover, sier innsatsleder Helge Hagen i politiet til Aftenbladet.

Høy varme har gitt noe skader på nabovogna.

- Den har fått sprekker i rutene på grunn av varmeutvikling. Heldigvis var det vindstille i natt. Ellers kunne dette fått helt andre konsekvenser, sier Hagen.

Publisert: