KrFU støtter Bollestad som ny partileder

KrFs ungdomsorganisasjon peker på Olaug Bollestad som ny partileder.

KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland vil ha Olaug Bollestad som partileder i KrF. Her er han avbildet sammen med landsstyremedlem og fylkesleder Oddny Helen Turøy i Rogaland KrF. Foto: Lise Åserud / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

KrFs ungdomsorganisasjon gikk tidlig ut og erklærte at Dag-Inge Ulstein var deres foretrukne valg. Etter at Ulstein trakk sitt kandidatur, har KrFU gjennom en ny høringsrunde samlet seg om Bollestad.

– Vi mener Olaug vil være den beste til å lede partiet videre. Hun har lang parlamentarisk erfaring, og vi tror hun både vil kunne appellere til flere velgergrupper og formidle KrFs politikk på en offensiv måte, sier KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland

Ungdomsorganisasjonen vil samtidig ha Ulstein som første nestleder, noe han selv også har gitt uttrykk om at han ønsker.

– Olaug og Dag-Inge vil være et godt team i ledelsen. De har ulik erfaring og vil kunne henvende seg til ulike velgergrupper. Vi tror Dag-Inge vil være en god nestleder, sier Bjuland.

Ledervalget avgjøres på landsmøtet 13. november. Valgkomiteen har varslet at deres innstilling kommer i begynnelsen av måneden.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Slutt etter 110 år: – Jeg synes det er vanskelig å miste jobben

  2. – Føles som et déjà vu

  3. Avlyste konserter, færre publikummere og stor usikkerhet

  4. Dette er de nye korona­tiltakene

  5. Dette betyr de nye tiltakene for idretten

  6. Åpner onsdag: Slik blir den nye brannstasjonen ved Motorveien